Udland

Ansat sigtet for at stjæle fra det britiske kongehus

En 37-årig mand blev anholdt efter at tyvegods var dukket op på Ebay.

En 37-årig mand, der er ansat ved det britiske hof på Buckingham Palace er blevet anholdt, sigtet for tyveri fra det britiske kongehus.

Blandt de værdigenstande, som er blevet stjålet, er en medalje tilhørende Tony Jonnstone-Burt, chef for husholdningen på Buckingham Palace, der er dronning Elizabeth II's residens i London.

Da den og andre værdigenstande dukkede op på handelshjemmesiden Ebay, indledte politiet en efterforskning, skriver Daily Mail.

Medaljen blev sat til salg på Ebay for 350 pund, hvilket svarer til godt 2.880 kroner.

Fredag i sidste uge blev den 37-årige, der er ansat som en del af værtskabet i den kongelige husholdning, anholdt på Buckingham Palace.

Har besøgt flere kongelige slotte

Den nu anholdt mand har arbejdet for det britiske kongehus i seks år, og han er løsladt mod kaution, mens efterforskningen i sagen fortsætter.

Ifølge Daily Mail har den 37-årige ofte lagt opdateringer på de sociale medier om sine besøg på andre kongelige ejendomme, blandt andet Balmoral og Sandringham.

Han har ifølge mediet også pralet med at have været inviteret til brylluppet mellem prins Harry og Meghan Markle i maj 2018.

Det britiske kongehus har flere gange måttet skærpe sikkerheden på sine ejendomme, senest efter indbrud på Buckingham Palace i 2013 og 2016.

I begge tilfælde blev gerningsmændene dog stoppet inden de nåede at trænge ind.