Biden-kampagnen tager til genmæle: Trumps løgne er afskyelige

Donald Trump har tidligere forsøgt sig med lignende angreb mod Barack Obama.

Fredag svarede Joe Bidens kampagne igen på Donald Trumps udtalelser om Kamala Harris' ophav, og mistroen overfor om hun er valgbar som vicepræsident. De beskylder præsidenten for at fremstille afskyelige løgne om Kamala Harris.

I en udtalelse skriver Joe Bidens talsmand, Andrew Bates:

- Det er ikke overraskende, men ikke desto mindre afskyeligt, at Trump og hans allierede tyer til demonstrative løgne i deres ynkelige desperation.

Torsdag såede Trump tvivl om, hvorvidt Kamala Harris overhovedet er berettiget til at stille op som vicepræsidentkandidat ved valget i november, fordi hendes forældre ikke var amerikanske statsborgere, da Harris blev født.

- Jeg har lige hørt i dag, at hun ikke lever op til kravene, og advokaten, der skrev artiklen, er en meget højt kvalificeret og talentfuld advokat, sagde Trump.

Ikke første gang Trump bruger de metoder

Det er ikke første gang, at Donald Trump betvivler en politisk modstanders ophav. Før valget i 2016 angreb Trump den daværende præsident Barack Obama for heller ikke at være født i USA. Trump påstod, at Obama var født i Kenya. Han indrømmede senere sin fejl.

Det angreb kommenterer Andrew Bates også på i sin udtalelse.

- Donald Trump var den nationale leder af den groteske og racistiske birther-bevægelse mod Obama, og han forsøger konstant at give næring til racisme og splitte vores nation, skriver Andrew Bates.

Fredag var Kamala Harris og Joe Biden samlet i Delaware for at underskrive en række dokumenter, så de kan komme på stemmesedlerne i delstaterne Delaware og Californien.

Her spurgte en journalist Harris, hvad hun mener om Trumps kommentarer om hende. Til det svarede Harris med et smil:

- Jeg underskriver disse papirer, fordi jeg er med i kapløbet for at vinde.

Trump har held med sin strategi

Ifølge Jesper Steinmetz, TV 2s USA-korrespondent, har Trump endnu engang haft held med sin strategi. Han har formået at skabe mistro omkring "det demokratiske dreamteam", og om de nu har rent mel i posen, mener Steinmetz.

- Trump opnår det, at vi alle sammen taler om sagen, og dermed har han allerede vundet, siger Jesper Steinmetz til TV 2.

Det samme lykkedes ifølge Steinmetz for Trump i 2016, hvor presset fra spekulationerne til sidst tvang Barack Obama til at udlevere sin dåbsattest for at bevise, at han var amerikansk statsborger.