Plattenslager, løgner, bedrager, bølle, racist, overfaldsmand og bondefanger - ny bog vil beskrive Trump

Michael Cohen var rådgiver for Donald Trump i 12 år. Nu har han skrevet en bog, hvor præsidenten beskyldes for at ville indynde sig hos Putin.

Som det første skal vi have noget ud af verden.

Michael Cohen har tidligere vist sig ikke at være verdens mest troværdige vidne.

Han er dømt for at lyve under ed over for politikerne i USA's kongres, og han sidder i øjeblikket i husarrest, hvor han afsoner en tre år lang fængselsstraf.

Jeg ved, hvor skeletterne er begravet, for det var mig, som begravede dem

Michael Cohen, tidligere advokat for Donald Trump

Men Michael Cohen er også tidligere personlig advokat for USA's præsident, Donald Trump, og han havde fra 2006 til 2018 et unikt indblik i, hvordan rigmanden behandler andre, og hvordan han gør forretninger.

Nu har den tidligere advokat så skrevet en bog om sin tid hos Donald Trump, og selvom man nok skal læse bogen med forbehold, kommer Michael Cohen med nogle alvorlige anklager mod den mand, der i øjeblikket er USA's præsident.

- Jeg ved, hvor skeletterne er begravet, for det var mig, som begravede dem, skriver Michael Cohen i forordet til bogen 'Disloyal', der kan læses på bogens hjemmeside.

Beskyldninger om plattenslageri

Præsidenten har forsøgt at standse udgivelsen, og som det fremgår længere nede i denne artikel, har den også haft personlige konsekvenser for Michael Cohen.

Den tidligere advokat har indtil nu kun offentliggjort det meget fyldige forord for at gøre reklame for bogen.

Og når man læser det, er det tydeligt at se, at Michael Cohen ikke længere bryder sig om Donald Trump.

- På nogle måder kendte jeg ham sågar bedre end hans familie, fordi jeg så den rigtige mand i stripklubber, ved skumle forretningsmøder og i de spontane øjeblikke, hvor han afslørede, hvem han virkelig var: En plattenslager, en løgner, en bedrager, en bølle, en racist, en overfaldsmand og en bondefanger, skriver den tidligere advokat.

Utroskab, Putin og urinsex

Han kommer også med eksempler, der dog ikke er specielt konkrete i det offentliggjorte forord.

- Jeg snød entreprenører på vegne af ham, jeg bedrog hans samarbejdspartnere, løj for hans hustru Melania for at skjule hans seksuelle utroskab, og jeg skræmte og skreg af alle, der truede Trumps vej til magten, skriver Michael Cohen og fortsætter:

- Fra urinsex i en sexklub i Vegas, til skattesvindel, til aftaler med korrupte repræsentanter fra det tidligere Sovjetunionen, til konspirationer for at lukke munden på Trumps hemmelige elskerinder. Jeg var ikke kun vidne til præsidentens opstigen, jeg var en aktiv og villig deltager.

Han beskylder også Donald Trumps samarbejde mod Ruslands præsident Vladimir Putin og for at have snydt ved valget i 2016.

- Han forsøgte at indsmigre sig i Vladimir Putins verden og hans klike af korrupte milliardærer. Jeg ved det, fordi jeg personligt havde ansvaret for det og holdt Trump og hans børn grundigt informeret om alle opdateringer, selv da kandidaten åbenlyst løj for den amerikanske befolkning og sagde: "Der er ikke aftalt spil med russerne", skriver Michael Cohen.

Kombinationen af Donald Trump, urinsex og Vladimir Putin har tidligere været nævnt i det såkaldte Steele Dossier. Her fortalte en efterretningskilde, at den russiske præsident muligvis har billeder af Donald Trump, der overværer, at en prostitueret urinerer på en hotelseng i Moskva, som Barack Obama tidligere har benyttet.

Michael Cohen skriver dog, at den episode, han har med i bogen, fandt sted i Las Vegas uden at komme med yderligere detaljer.

Han beskylder også præsidenten for antisemitisme og for at komme med racistiske bemærkninger om sorte ledere som Barack Obama og Nelson Mandela.

'Bogen er fiktion'

I det offentliggjorte materiale kommer Michael Cohen ikke med nogen dokumentation for sine påstande. Det Hvide Hus har reageret på udgivelsen ved at kalde bogen fiktion.

- Michael Cohens bog er fanfiction. Han indrømmer med lethed at have løjet regelmæssigt, men han forventer, at folk tror på ham nu, så han kan tjene penge på at sælge bogen. Det er uheldigt, at medierne udnytter denne sørgelige og desperate mand til at angribe præsident Trump, hedder det i en udtalelse fra præsidentens vicepressesekretær, Brian Morgenstern.

Selvom præsidentens folk siger, at bogen er opdigtet, ser det dog ud til, at Donald Trump mener, den er skadelig nok til, at han vil forhindre den i at udkomme.

Præsidentens nuværende advokater sendte nemlig Michael Cohen et påbud om straks at afstå fra at udgive bogen tidligere på året. Ifølge Michael Cohens advokat Danya Perry påstår præsidentens folk, at Michael Cohen har brudt sin tavshedspligt, men Danya Perry siger til CNN, at Michael Cohen aldrig har skrevet under på en aftale om tavshedspligt og derfor ikke kan bryde sådan en aftale.

Michael Cohen, der afsoner en fængselsstraf på tre år, blev i maj måned flyttet fra et amerikansk fængsel til husarrest i sit eget hjem på grund af udbruddet af coronavirus.

Siden fik kræfter hos de amerikanske myndigheder ham tilbage i fængsel, men Michael Cohen er nu hjemme igen, fordi en dommer har afgjort, at fængslingen var et forsøg på hævn, fordi han har skrevet bogen om Trump.

Bogen udkommer i fuld længde 8. september.

Ifølge forlaget Skyhorse Publishing er bogen "århundredets mest ødelæggende skrækhistorie indenfor politik og forretningsliv".