Ny bog om Trump giver indblik i 25 breve mellem Trump og Kim Jong-un

Den verdensberømte forfatter Bob Woodward er klar med en efterfølger til sin bestseller om Trump fra 2018.

En helt ny bog om USA’s præsident Donald Trump og hans tid i Det Hvide Hus lander i midten af september på hylderne.

Bogen ’Rage’ lover blandt andet at dele 25 hidtil ukendte brevkorrespondancer mellem præsidenten og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

I brevene beskriver Kim Jong-un, hvordan han og den amerikanske præsident udgør ’en ekstraordinær diplomatisk menuet’ og har et forhold, som ’kommer lige ud af en fantasy-fim’. Det skriver The Guardian.

Bogen går desuden i dybden med særligt præsidentens håndtering af samtlige kriser i 2020, hvor han står over for en global pandemi, raceuroligheder og en dyb, dyb amerikansk økonomisk krise – og et præsidentvalg lige om hjørnet.

Var med til at vælte Nixon

Forfatteren bag bogen er den anerkendte Washington Post-journalist, Bob Woodward, som var med til at vælte præsident Nixon i Watergate-skandalen i begyndelsen af 1970’erne.

Woodward og kollegaen Carl Bernstein skrev i sin tid bogen ’All the President’s Men’, som de vandt en Pulitzer-pris for.

Woodward var med til at afsløre, hvordan den daværende republikanske præsident Richard Nixon havde været vidende om, at hans mænd havde placeret aflytningsudstyr hos hans politiske modstandere, demokraterne.

Afsløringerne fik til sidst præsident Nixon til at træde af fra sit embede.

Interview med Trump

’Rage' bliver opfølgeren til Woodwards bestseller ’Fear’ om Donald Trumps første par år i Det Hvide Hus – en bog, som Donald Trump selv kaldte for ’ren fiktion’ skrevet af ’en løgner med falske kilder’.

Dengang lykkedes det ikke Bob Woodward at få et interview med præsidenten stablet på benene på trods af flere måneders ihærdigt forsøg.

Denne gang har Trump selv været ude at sige, at han er blevet interviewet af Woodward til den nye bog, som han nu kalder for ’en meget, meget dygtig journalist’.

Ifølge The Guardian blev der udgivet mere end 4500 bøger om Donald Trump i hans første år som præsident. Til sammenligning blev der udgivet 826 engelsksprogede bøger om Barack Obama i hans første år som USAs præsident.

Både Donald Trumps egen niece Mary Trump og den tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton har udgivet kritiske bøger om Trumps fortid og præsidentembede i år.

Vi har brug for din hjælp til at gøre vores dækning af det amerikanske valg bedre. Hjælp os ved at svare på ét spørgsmål.