Coronavirus

Norge indfører karantæne for rejsende fra flere danske regioner

Flere europæiske lande bliver røde i ny norsk rejsevejledning.

Norge ændrer fra og med fredag deres rejsevejledninger for flere forskellige europæiske lande.

Det skriver VG.

Danmark er også påvirket af den nye norske rejsevejledning. Region Sjælland og Region Midtjylland bliver nemlig røde som følge af de forhøjede smittetal i regionerne den seneste tid. Dermed frarådes nordmændene alle unødvendige rejser til de to danske regioner.

- Hvis vi koger det ned til det absolut mest enkle budskab: Lige nu er det bedst at holde sig hjemme i Norge, siger Norges statsminister Erna Solberg på et pressemøde onsdag.

Flere lande føjet til listen over røde lande

Udover de to danske regioner ændrer Norge rejsevejledningen for følgende lande:

Polen, Malta, Island, Cypern, Færøerne og Holland. De bliver alle røde. Det samme gælder to regioner i Danmark og seks regioner i Sverige. Dermed vil rejsende til Norge fra et af de pågældende områder blive pålagt karantæne i ti dage.

- Hvis du er i et af de lande, som nu er røde, beder vi dig om at være opmærksom, siger Erna Solberg.

Danmark fraråder ikke rejser til Norge

Begrundelsen for at fraråde unødvendige rejser til henholdsvis Region Sjælland og Region Midtjylland er henholdsvis smitteudbruddet på et slagteri i Ringsted, og de forhøjede smittetal i Silkebog og Aarhus.

Alle lande, der hidtil har været grønne i Norge, ændres til gule, som betyder, at man skal være særligt opmærksom.

Alle, der rejser til Norge fra et af de røde eller gule lande, vil blive tilbudt en gratis coronatest ved grænsen til Norge.

Danmark fraråder ikke rejser til Norge

Danmark fraråder fortsat ikke danskere at rejse til Norge.

Udenrigsministeriets hjemmeside fremgår det, at personer bosiddende i en af de to nu røde danske regioner eller Færøerne ved indrejse i Norge skal kunne dokumentere, at man kan tage ophold på et passende karantænested. Kan man ikke det, kan man ikke få indrejsetilladelse.

Desuden bør rejsende fra Norge til Danmark medbringe dokumentation for, hvor du har bopæl i Danmark. For eksempel det gule sygesikringsbevis.