Udland

Libanons regering træder tilbage efter eksplosion

Vrede demonstranter kræver også, at præsidenten træder tilbage.

Libanons regering er trådt tilbage som reaktion på den voldsomme eksplosion på havnen i hovedstaden Beirut i tirsdags.

Det har premierminister Hassan Diab netop meddelt på nationalt fjernsyn.

Regeringens beslutning kommer efter flere dages voldsom vrede i befolkningen over myndighedernes sikkerhedssvigt, der betød, at sprængfarligt materiale fik lov til at ligge opbevaret på havnen i årevis, før det til sidst eksploderede.

Hassan Diab har været premierminister mindre end et år og blev valgt blandt andet med støtte fra den shiamuslimske milits Hizbollah.

Mandag aften var der nye voldsomme demonstrationer i Beirut. Demonstranter på gaden siger til TV 2's korrespondent Benjamin Kürstein, at de er glade for regeringens beslutning om at træde tilbage, men at det ikke er nok til at tilfredsstille befolkningen.

- Det var et delmål, siger demonstranterne, men de stopper ikke her. De forudser en lang sej kamp, hvor de både vil have præsidenten, parlamentsformanden og Hizbollah væk og hele det politiske system reformeret, fortæller Benjamin Kürstein fra Beirut.

I løbet af de seneste dage har fire af regeringens medlemmer selv sagt op. Ifølge den libanesiske forfatning skal hele regeringen træde tilbage, hvis syv af regeringens medlemmer er trådt tilbage, skriver AP.

Eksplosionen tirsdag kostede mindst 160 mennesker livet og kvæstede 6000.

300.000 af Beiruts beboere er blevet hjemløse efter de voldsomme ødelæggelser omkring havnen.