Udland

Brand på hotel dræber ti coronasmittede i Indien

Anden gang inden for få dage er der udbrudt brand et sted, hvor coronasmittede er i isolation eller behandles.

En brand har søndag morgen lokal tid kostet ti personer livet på et hotel i Indien. Bygningen i byen Vijayawada et stykke nord for Chennai blev brugt til at isolere coronasmittede med milde symptomer.

Det oplyser en talsmand for politiet ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ilden er ifølge politiet tilsyneladende opstået på grund af en elektrisk kortslutning. Redningspersonale blev sendt ind i den flere etager høje bygning for at redde folk fra flammerne.

Billeder fra lokale tv-stationer viser, at personer var fanget på de øverste etager af bygningen, mens brandfolk arbejdede på at slukke flammerne på første og anden etage.

Mindst 22 blev hentet ud fra bygningen og bragt til hospitaler.

Indenrigsminister Amit Shah skriver på Twitter, at han er meget bedrøvet over nyheden om branden.

- Jeg kondolerer over for de berørte familier i denne sorgens tid. Jeg beder for, at de kvæstede kommer sig hurtigt, skriver han.

Anden gang på en uge

Det er anden gang inden for en uge, at der er udbrudt brand i lokaler i Indien, der bruges i forbindelse med covid-19-pandemien.

Torsdag døde otte coronapatienter på dette hospital i Indien, da en brand brød ud.

Torsdag blev otte dræbt i en brand på en intensivafdeling på et privathospital i Ahmedabad i den vestlige del af landet.

Ifølge en opgørelse fra Johns Hopkins University er Indien det land i verden, der har tredjeflest bekræftede smittetilfælde. Landet har søndag formiddag registreret 2.153.010 tilfælde ud af en befolkning på over 1,3 milliarder.

Det er kun overgået af USA og Brasilien med henholdsvis knap fem millioner smittede og godt tre millioner smittede.

43.379 personer er døde med coronavirus i Indien.