Udland

Brud poserer i sin bryllupsvideo - sekundet efter rammer eksplosionen

29-årige Israa Seblani var rejst fra USA til Beirut for at blive gift, men bryllupsdagen forvandlede sig til et mareridt.

Iført en lang, hvid kjole og slør stod den 29-årige libanesiske brud Israa Seblani og poserede i sin bryllupsvideo.

På et splitsekund blev den idylliske scene på Saifi Square i det centrale Beirut forvandlet til kaos og ødelæggelse, da en voldsom trykbølge trykkede vinduerne ind, smadrede facaderne og lagde gaderne øde.

De dramatiske optagelser blev filmet tirsdag netop i det øjeblik, da en massiv eksplosion rystede store dele af Libanons hovedstad. Mindst 135 personer mistede livet, og flere end 5000 meldes såret.

Israa Seblani, der arbejder som læge i USA, ankom til Beirut for tre uger siden for at blive gift med 34-årige Ahmad Subeih.

Her er Israa Seblani ved at blive væltet omkuld af trykbølgen efter eksplosionen.

Troede hun skulle dø

Torsdag var ægteparret tilbage på Saifi Square, hvor de et døgn forinden var i gang med at fejre deres bryllup.

- Jeg har forberedt mig på min store dag i to uger, jeg var så glad – ligesom alle andre piger i min situation. Jeg skulle giftes, og mine forældre skulle se mig i min hvide kjole, siger Israa Seblani til nyhedsbureauet Reuters.

- Der findes ingen ord, der kan beskrive, hvad der skete under eksplosionen. Jeg var i chok, jeg anede ikke, hvad der skete. Skulle jeg dø? Hvordan skulle jeg dø?

Redningsarbejdet er fortsat i gang torsdag formiddag, hvor mange libanesere fortsat meldes savnet efter eksplosionen. Libanons præsident har erklæret undtagelsestilstand i landet i mindst to uger.

Eksplosionen blev forårsaget af en brand i en lagerbygning, hvor 2750 tons ammoniumnitrat havde ligget opbevaret i seks år.

Vil ikke bo i Beirut

Efter eksplosionen hjalp Israa Seblani og hendes mand de tilskadekomne på og omkring Saifi Square.

- Vi begyndte at gå rundt, det var utrolig trist. Det er umuligt at beskrive ødelæggelserne og lyden af eksplosionen. Vi er stadig i chok, fortæller Ahmad Subeih til Reuters.

Ægteparret forsøgte at fortsætte fejringen af deres store dag, men hændelsen havde sat tydelige spor.

- Min mand sagde, vi skulle fortsætte, at vi ikke kunne stoppe. Jeg sagde okay, hvorfor ikke, vi fortsætter. Men jeg var ikke til stede i øjeblikket, fortæller Israa Seblani.

Her bliver Israa Seblani hjulpet i sikkerhed efter eksplosionen.

Hun elsker sit hjemland, Libanon, men efter eksplosionen tirsdag er planerne om at flytte tilbage til Beirut droppet.

- En masse er ødelagt, mange mennesker blev dræbt og såret. Når jeg tænker på min mand, mig og vores fotograf som slap uskadt fra det her, så takker jeg Gud for at beskytte os, siger Israa Seblani til Reuters.