Udland

Videoer viser, hvordan eksplosion rystede hele Beirut

Se øjenvidnernes videoer i artiklen nedenfor.

Tirsdag eksploderede et lager fyldt med sprængfarlig ammoniumnitrat i Libanons hovedstad, Beirut. Det resulterede i en eksplosion, der dannede en kobberrød, paddehat-formet sky.

Libanons indenrigsminister, Mohamed Fehm, har ifølge MTV Libanon oplyst, at lageret var fyldt med "enorme" mængder ammoniumnitrat, der både kan bruges som gødning og til at lave bomber. Landets nationale sikkerhedschef har tirsdag aften udtalt, at materialet var blevet konfiskeret fra et skib måneder forinden.

Paddehat former sig over Libanon Video: Carl-Emil Søe

I videoerne kan man se, at der er tale om to eksplosioner. Først en mindre, som fik øjenvidner til at trække telefonen op af lommen for at filme lagerbygning i brand, efterfulgt af den store, voldsomme eksplosion, der rystede hele byen.

Video filmet fra vandet viser den voldsomme anden sprængning. Video: Malene Sørensen

Røgskyen kunne ses fra lang afstand og fik lejligheder flere kilometer væk til at ryste. I Cypern, som ligger mere end 250 kilometer væk, kunne lokale mærke eksplosionen som skælv i deres huse. Det oplyser det Europæiske-Middelhavs Seismologiske Center (EMSC).

Beirut ramt af voldsom eksplosion. Video: Malene Sørensen

På få sekunder efterlod sprængningen byen i en uigenkendelig tilstand med store ødelæggelser. Bygninger ved havneområdet, hvor lagerbygningen lå, står ødelagte tilbage. Knuste vinduer og splintret glas fylder fortovene, mens biler ligger på taget på vejene. Præsidentpaladset er heller ikke sluppet for ødelæggelser, og ifølge CNN har flere rum i paladset lidt stor skade.

Omfattende ødelæggelser i Beirut