Donald Trump

Rocklegende sagsøger Donald Trump

Neil Young kræver en erstatning på mellem 750 dollar og 150.000 dollar per ulovligt afspillet sang. Alice Chiche / Ritzau Scanpix

Neil Young sagsøger præsidentens valgkampagne for ulovligt at gøre brug af hans sange.

Den canadisk-fødte sanger og sangskriver Neil Young sagsøger nu Donald Trumps præsidentkampagne for ulovligt at bruge to af hans sange i politisk øjemed. Det offentliggjorde sangeren tirsdag, hvor en kopi af søgsmålet blev lagt op på hans hjemmeside.

Af søgsmålet fremgår det, at Neil Young sagsøger Trump for at bruge sangene ’Rockin’ In The Free World’ og ’Devil’s Sidewalk’.

Senest er numrene blevet afspillet ved valgmøder i henholdsvis Tulsa, Oklahoma og ved Mount Rushmore-skulpturen i South Dakota på den amerikanske uafhængighedsdag 4. juli.

Neil Young anklager Donald Trump for bevidst at have brugt hans musik uden tilladelse.

Det oplyses også i søgsmålet, at Neil Young ”ikke med god samvittighed kan tillade sin musik at blive anvendt som 'temasang' for en splittende og uamerikansk kampagne af uvidenhed og had".

Det er ikke første gang, at Neil Young har udtryk kritik og utilfredshed over præsidentens sangvalg ved valgmøder.

Og han står heller ikke alene med kritikken.

Andre har truet med at sagsøge

Den britiske rockgruppe Rolling Stones har så sent som i juni måned truet med at sagsøge Donald Trump, hvis ikke han stoppede med at bruge gruppens musik.

- Hvis Donald Trump fortsætter, vil han blive sagsøgt, udtalte gruppen til magasinet Rolling Stone.

Truslen kom efter præsidenten ved samme valgmøde i Tulsa, hvor Neil Youngs sange blev afspillet, anvendte gruppens sang 'You can't always get what you want'.

Sammen med amerikanske BMI, der varetager musikere og andre kunstneres rettigheder, hævder gruppen at have fundet en metode, hvorpå de kan sagsøge Trump og hans præsidentkampagne for brud på musikrettigheder.

Ifølge søgsmålet kræver Neil Young en erstatning på mellem 750 og 150.000 dollar for hver ulovlig afspilning af sine sange ved et Trump-arrangement.