Guvernør i tårer: - Jeg aner ikke, hvordan vi skal komme igennem det her

Marwan Abboud sammenligner eksplosionen i Libanons hovedstad med atomeksplosionerne i Hiroshima og Nagasaki i 1945.

Tidligt på aftenen lokal tid skete en voldsom eksplosion i Libanons hovedstad, Beirut.

Mindst 78 mennesker meldes dræbt, mens næsten 4000 meldes såret, oplyser landets sundhedsminister.

Billeder fra videoen viser omfattende ødelæggelser, og byens guvernør, Marwan Abboud, brød sammen i tårer, da han udtalte sig til libanesiske medier.

- Det minder mig om, hvad der skete med Japan, i Hiroshima og Nagasaki. Jeg har aldrig set ødelæggelser på den her størrelse og så katastrofale, siger han ifølge The Guardian.

En national katastrofe

Guvernøren er taget til byens havneområde, hvor eksplosionen fandt sted. Han fortæller, at en gruppe brandfolk er forsvundet, efter de blev sendt ud for at bekæmpe flammerne, der stadig hærger på stedet.

- De kom for at dæmpe branden og så forsvandt de. Vi ved ikke, hvor de er. Vi er her for at lede efter dem, fortæller han.

Ulykken er sket på et tidspunkt, hvor Libanon i forvejen er i knæ, da coronapandemien har taget hårdt på landets økonomi, og den tydeligt berørte guvernør reagerede i interviewet med fortvivlelse.

- Det her er en national katastrofe. Det er et problem for Libanon, og jeg aner ikke, hvordan vi skal komme ud af det. Det er meget. Det er meget på én gang for folk, siger han.

Lager med ammoniumnitrat

Libanons Røde Kors melder om hundredevis af døde og sårede, og Beiruts hospitaler må afvise hårdt tilskadekomne, da de er fyldt. Det problem er blevet større, da flere hospitaler er blevet smadret i eksplosionen.

Eksplosionen var så voldsom, at den kunne mærkes 250 kilometer væk, siger det Europæiske-Middelhavs Sesimologiske Center (EMSC). Blandt andet i Cypern.

Libanons indenrigsminister, Mohamed Fehmi, siger til MTV Libanon, at det var et lager med sprængfarlig ammoniumnitrat, der eksploderede.

Ifølge ministeren er der tale om "enorme" mængder ammoniumnitrat, som er eksploderet.

En bygning på havnen i Beirut er ramt af en eksplosion. Video: Malene Sørensen
Bil vælter efter eksplosion