Eksplosion ryster Beirut - mindst 60 dræbt

Eksplosionen blev ifølge premierminister forårsaget af 2700 tons ammoniumnitrat.

En tyk, sort røgsky rejser sig over Beirut, efter en stor eksplosion har rystet Libanons hovedstad nær byens havneområde. Det skriver flere medier herunder AFP, BBC og Reuters, ligesom videoer på det sociale medie Twitter underbygger beskrivelserne.

På videoerne vises en enorm eksplosion efterfulgt af en paddehat-formet sky, der rejser sig langt op i himlen. Det skulle ifølge Libanons premierminister være forårsaget af en brand, der har antændt 2700 ton ammoniumnitrat, der blev opbevaret på et lager.

Beirut ramt af voldsom eksplosion. Video: Malene Sørensen

Libanons sundhedsminister, Hamad Hassan, siger ifølge Reuters, at der er et højt antal sårede, og at byen har lidt omfattende skade efter eksplosionen. Landets sundhedsminister oplyser, at der er over 3000 sårede og mindst 73 dræbte.

France24's Mellemøsten-korrespondent, Leila Molana-Allen, der bor i Beirut, rapporterer, at flere boligblokke er blevet totalsmadret. Billeder fra lufthavnen, der ligger seks kilometer væk, viser også store ødelæggelser der.

Hospitaler må afvise patienter

Ifølge libanesisk Røde Kors modtager man i øjeblikket tusindvis af nødopkald.

Hun siger ydermere, at hun har set flere folk i Beiruts gader med sår på kroppen fra glasskår, efter flere vinduer er blevet sprængt som følge af eksplosionen. Samtidig skriver AFP's korrespondent Maya Gebeily på Twitter, at hospitalerne i byen må afvise patienter, fordi de er fyldte. Andre hospitaler kan ikke modtage patienter, fordi bygningerne er ødelagte efter eksplosionen.

Ifølge The Guardian kunne eksplosionen mærkes på Cypern, der befinder sig over 230 kilometer væk fra Beirut.

En bygning på havnen i Beirut er ramt af en eksplosion. Video: Malene Sørensen