Coronavirus

USA er på vej ind i ny fase, advarer toprådgiver: Virussen er ”ekstraordinært udbredt”

USA har i juli oplevet dobbelt så mange coronasmittede som nogen anden måned under coronapandemien.

En af præsident Trumps ledende medicinske rådgivere, Deborah Birx, advarer om, at USA er på vej ind i en ny fase af coronapandemien, og at virussen er ”ekstraordinært udbredt”. Det skriver CNN.

Samtidigt siger hun, at det ikke kun er folk i byerne, der skal være bekymrede.

- Pandemien er anderledes og mere udbredt nu. Og det gælder både i landdistrikterne og i byerne, siger Deborah Birx ifølge CNN.

USA har i juli oplevet dobbelt så mange coronasmittede sammenlignet med resten af coronapandemien. I juli testede 1.87 millioner personer positiv for coronavirus.

Toprådgiveren er samtidig bekymret for de mange amerikanere, der har rejst rundt i landet på ferier i områder, der er corona-hotspots. Selv har hun besøgt flere stater de seneste uger.

- Hvis du har valgt at tage på ferie ved et hotspot, så bliver du nødt til at beskytte personer i risikogruppen og gå ud fra, at du er smittet, siger Deborah Birx.

Demokraterne angriber Birx

Formanden i Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, er mildest talt uimponeret af Deborah Birx’ håndtering af coronakrisen, og søndag sagde Nancy Pelosi i et interview, at hun ikke længere har tillid til den medicinske rådgiver.

- Jeg mener, at præsidenten har spredt misinformation om virussen, og hun er hans udnævnte, så jeg har ingen tillid der, sagde hun ifølge The Guardian.

I samme interview lovpriste hun dog en anden af Donald Trumps rådgivere, direktøren for Det Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme, Anthony Fauci.

19.000 døde de næste tre uger

Med 4.657.693 smittetilfælde står USA for mere end en fjerdedel af verdens smittede. Samtidigt har mere end 150.000 personer mistet livet med coronavirus i landet.

Ifølge opdaterede modeller fra USA's Center for Sygdomskontrol og -forebyggelse, kan det tal blive endnu højere de næste uger, hvor centret forventer, at op mod 19.000 amerikanere kan miste livet til virussen.

Landet over opfordrer lokale ledere og sundhedseksperter til, at man ikke begynder at slække på sikkerheden, hygiejnen og forholdsreglerne.

- Vi har brug for masker. Vi har brug for, at de store, sociale forsamlinger lukker ned i en periode, indtil landet finder en national strategi, der kan få virussen under kontrol, siger Megan Ranney, der er akutlæge og professor ved Brown University til CNN.