Udland

Trump kræver, at bombemand dømmes til døden igen

Donald Trump. Nicholas Kamm / Ritzau Scanpix

Appeldomstolens beslutning møder kritik af Donald Trump på trods af livstidsdom til Boston-bomber.

USA’s præsident, Donald Trump, er ikke tilfreds med, at dødsstraffen mod bombemanden Dzhokhar Tsarnaev er blevet omstødt:

- Sjældent har nogen fortjent dødsstraf mere end Boston-bomberen, Dzhokhar Tsarnaev.

- Retten var enig i, at det var et af de værste terrorangreb i landet, vi har set siden 11. september. Alligevel har appeldomstolen smidt dødsdommen væk.

Det skriver Donald Trump søndag aften dansk tid på Twitter.

Donald Trumps tweet er en reaktion på, at en føderal appeldomstol fredag besluttede at sende sagen til en lavere domstol, der skal beslutte, hvilken straf Tsarnaev skal have for de forhold, han blev dømt for i 2015.

Ifølge Ritzau stadfæstede appeldomstolen de fleste af Tsarnaevs 30 domme, men instruerede en distriktdomstol til at afholde en ny retssag, der skal afgøre, hvilken straf han skal have for de forbrydelser, som han oprindeligt blev dømt til døden for.

Appeldomstolen understregede, at den dømte bombemand skal sidde i fængsel resten af sit liv.

Bror dræbt af politiet

Dzokhar Tsarnaev og hans bror Tamerlan Tsarnaev placerede 15. april 2013 to trykkogerbomber nær mållinjen ved maratonløbet i Boston.

Tre blev dræbt, og omkring 264 blev såret.

Dzhokhar Tsarnaev.

De følgende fire dage blev de to brødre jagtet, og borgerne i området var flere gange under udgangsforbud. 18. april dræbte brødrene en politimand i en skudveksling.

Tidligt om morgenen 19. april døde Tamerlan Tsarnaev i forbindelse med flugten. Først sent samme aften blev Dzokhar Tsarnaev pågrebet.

Selvom staten Massachusetts ikke har dødsstraf, fik Dzokhar Tsarnaev alligevel denne straf, da han er tiltalt efter føderal lovgivning og ikke på statsniveau. En dom der altså nu alligevel kan blive omstødt.

Trump: Må igen gå efter dødstraf

Donald Trump kritiserer desuden, at sagen har været så længe undervejs.

- Den føderale myndighed må igen gå efter dødsstraf i en gentagelse af det kapitel af den oprindelige retssag. Vores land kan ikke lade beslutningen om appel stå ved magt, skriver Donald Trump på Twitter.