Coronavirus

'Ferieeffekt' får skylden for Frankrigs store stigning i smittede

Rejsende i Charles de Gaulle-lufthavnen. Christian Hartmann / Ritzau Scanpix

Familierejser udgør en stor andel af de nye smittetilfælde i Frankrig.

For tredje dag i træk stiger antallet af registrerede nye smittede i Frankrig med omkring 1300.

Antallet af nye smittede var således 1346 fredag. De franske myndigheder er derfor i gang med at undersøge 157 smittekæder, de mener står bag en stor andel af de nye smittetilfælde. Det skriver The Guardian.

Antallet af nye smittede var for en uge siden på blot 500 om dagen, men ved udgangen af sidste uge steg tallet til 1000 - og nu er det nået op på 1300.

De franske medier kalder stigningen for 'ferieeffekten'. Det skyldes, at familier, der rejser rundt og besøger hinanden i landet efter den to måneder lange nedlukning udgør omkring 21 procent af de nye tilfælde.

Lytter ikke til retningslinjer

Når antallet af smittede stiger, er det ikke udelukkende familiebesøg, der får en løftet pegefinger af Frankrigs sundhedsmyndigheder.

For generelt er franskmændene blevet dårligere til at følge de sundhedsmæssige retningslinjer, der skal forebygge coronavirus-smitte.

Ifølge talsmænd for myndighederne er folk ikke kun begyndt at ignorere retningslinjerne om fysisk afstand og hygiejne, de er også begyndt at fortsætte deres hverdag, selvom de er syge, lyder det.