Coronavirus

Coronapandemien bliver langvarig, vurderer WHO

Flere lande indfører nye restriktioner.

Coronapandemien bliver langvarig.

Det skriver Verdenssundhedsorganisationen, WHO, i en pressemeddelelse.

Her fremhæver organisationen også vigtigheden af, at lande fortsat arbejder på at bekæmpe virussen. Også selv om de socioøkonomiske følger af indsatsen – såsom højere arbejdsløshed - bliver tydeligere.

- Vi bemærker vigtigheden af ​​vedvarende samfundsmæssige, nationale, regionale, og globale indsatser mod covid-19, skriver WHO i pressemeddelelsen.

- Mange lande kæmper med nye udbrud

Udmeldingen fra Verdenssundhedsorganisationen kommer, efter at der de seneste uger er sket en i stigning i antallet smittetilfælde i flere dele af verden.

I Frankrig er antallet af registrerede nye smittede de seneste dage steget voldsomt. For en uge siden lå det daglige smittetal på 500 om dagen, men ved udgangen af sidste uge steg tallet til 1000 - og nu er det nået op på 1300. I alt 225.000 er registreret smittede.

For tredje dag i træk har også Polen oplevet det højeste antal nye smittetilfælde. Landet har nu rapporteret i alt 46.346 smittede med coronavirus.

Og tal viser, at næsten 40 lande har oplevet en rekordstor stigning af coronasmittede på en enkelt dag inden for den seneste uge.

Derfor advarer WHO nu verdens lande om, at coronapandemien langt fra er forbi.

- Mange lande, der troede, de var forbi det værste, kæmper nu med nye udbrud. Nogle, der var mindre berørt i de tidligste uger, ser nu stigende antal sager og dødsfald. Og nogle med store udbrud har bragt dem under kontrol, siger Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO's generalsekretær.

Nye restriktioner

På grund af stigningen i smittetilfælde har flere lande indført nye restriktioner i kampen mod spredningen af coronavirus.

I denne uge blev det et krav at bære mundbind om bord på færger og indenrigsfly i Island.

I Storbritannien har man slået bremsen i og midlertidigt stoppet den igangværende genåbning af samfundet.

- Jeg har sagt, at jeg ikke ville tøve med at bremse op ved det mindste tegn på, at smittetallene går i den forkerte retning. Nu ser vi advarselstegn på det, siger den britiske premierminister, Boris Johnson, om beslutningen.

Også i Danmark har myndighederne anbefalet nye tiltag mod coronavirus: Mundbind i offentlig transport i myldretiden, når det er svært at holde afstand.

- Flere mennesker i den kollektive trafik giver trængsel og mylder, og kan gøre det sværere at holde afstand, skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.