Coronavirus

Tidlligere amerikansk præsidentkandidat død med covid-19

Herman Cain forsøgte i 2012 at blive repbublikanernes præsidenkandidat, men han trak sig på grund af anklager om utroskab.

Herman Cain, tidligere præsidentkandidat i USA, er død, 74 år gammel.

Det oplyses på Cains officielle Twitter-konto.

Ifølge flere medier, blandt dem Reuters, CNN og CNBC, er Cain død efter at have været indlagt på et sygehus med covid-19.

Herman Cain forsøgte i 2012 at blive repbublikanernes præsidenkandidat, men han trak sig på grund af anklager om utroskab. Mitt Romney vandt nomineringen, men tabte præsidentvalget til Barack Obama.

Forretningsmand

Cain var forretningsmand og bestyrelsesformand for den føderale bank i Kansas City, da han gik ind i politik, og hans politiske karriere kulminerede i 2012, da han gik ind i kapløbet om at blive republikanernes præsidentkandidat.

Han har været en af præsident Donald Trumps støtter, og sidste år overvejede Trump ifølge CNBC at give ham en post i bestyrelsen for den amerikanske nationalbank.

Herman Cain blev indlagt på et hospital i Atlanta, Georgia, 1. juli, to dage efter han var testet positiv for coronavirus.

Mindre end to uger før han fik sin diagnose, var Cain til Donald Trumps vælgermøde i Tulsa, Oklahoma, hvor han var en del af gruppen Black Votes for Trump - sorte stemmer til Donald Trump.