Coronavirus

Hospital i USA laver 'dødspanel' - situationen er desperat, siger læge

Det såkaldte 'dødspanel' skal vurdere de kritisk syge coronapatienter på et hospital i byen Rio Grande i Texas.

Hvilke patienter skal leve - og hvilke patienter skal sendes hjem, fordi de sandsynligvis vil dø?

Det skæbnesvangre spørgsmål er personalet på hospitalet Starr County Memorial i byen Rio Grande i Texas, USA, blevet nødt til at forholde sig til, efter coronavirussen for alvor er blusset op i den amerikanske delstat.

Jeg har været sygeplejerske i næsten 30 år, og jeg har aldrig set noget lignende

Corando Rios, sygeplejerske på hospitalet Starr County Memorial

- Situationen er desperat, siger læge og talsmand for sundhedmyndighederne i amtet, Jose Vasquez, ifølge CNN og tilføjer:

- De patienter, der med sikkerhed ikke har noget håb om at komme sig, mener vi har bedst af at blive plejet af deres egen familie i deres eget hjem - snarere end at dø alene på hospitalet.

I amtet Starr County, der ligger tæt ved grænsen til Mexico, har de lokale myndigheder og embedsmænd i sundhedssektoren i denne uge oprettet et udvalg, der skal vurdere de kritisk syge coronapatienter på hospitalet.

Udvalget bliver omtalt som et 'dødspanel', skriver The Guardian.

Det sker på grund af overfyldte senge på covid-19-afsnittet på Starr County Memorial hospitalet, da Texas i øjeblikket er en af de hårdest ramte delstater i USA.

- Jeg har været sygeplejerske i næsten 30 år, og jeg har aldrig set noget lignende, siger Corando Rios, fra hospitalets covid-19-enhed ifølge The Guardian.

Begrænsede ressourcer

Det såkaldte 'dødspanel' er blevet dannet i et forsøg på at udnytte de begrænsede medicinske ressourcer på det eneste hospital i amtet, så lægerne kan fokusere på de patienter, der vurderes til at have de største chancer for at overleve sygdommen covid-19.

- Vi gør det bedste, vi kan med de tilgængelige ressourcer, siger Corando Rios.

Amtet i den sydligste del af USA begyndte at opleve en stigning i antallet af smittede med coronavirus i begyndelsen af ​​juli, efter man i de første måneder af coronapandemien ikke havde rapporteret nogen tilfælde af coronasmittede.

Ifølge amtets myndigheder kan den nuværende fatale situation med coronasmitte tilskrives sociale sammenkomster i forbindelse med fejringen af USA's uafhængighedsdag 4. juli.

Det skriver Starr County på sin Facebook-side.

Hospitaler presset til det yderste

USA er i øjeblikket hårdt ramt af coronavirussen, der er blusset op i mange af landets 50 delstater.

I Florida er antallet af indlagte patienter med covid-19 på det seneste nærmest eksploderet, og på 50 hospitaler i delstaten er intensivafdelingerne fyldt helt op med coronapatienter.

På yderligere 42 hospitaler i delstaten er den tilbageværende kapacitet af senge på intensivafdelinger for covid-19-patienter på ti procent eller lavere, skriver CNN.

18 af USA's delstater satte i den forgangne uge smitterekord for antallet af coronasmittede per dag.

Ifølge Johns Hopkins University i USA er mere end 146.000 amerikanere døde, mens de var smittet med covid-19. Delstaten Texas tegner sig alene for næsten 5000 af disse dødsfald.