Coronavirus

Storbritannien indfører karantæne for Spanien-turister

Skotland indfører karantæne for rejsende fra Spanien. Det gør det øvrige Storbritannien også, melder Skotland.

Britiske turister, der har været i Spanien, skal i to ugers karantæne, når de vender hjem til Storbritannien.

Skotland har besluttet at genindføre 14 dages karantæne for rejsende fra Spanien, og det samme har myndigheder i England, Wales og Nordirland besluttet, meddeler den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, ifølge Reuters.

Også The Sunday Times' politiske redaktør, Tim Shipman, erfarer, at den britiske regering inden for kort tid vil meddele, at turister fra Spanien skal i to ugers karantæne.

Ifølge ham vil det være gældende ved indrejse efter midnat natten til søndag lokal tid (klokken 01 søndag dansk tid).

- Anden bølge af covid-19 har udløst en beslutning om at smide Spanien af listen over sikre lande, skrev The Sunday Times' politiske redaktør, Tim Shipman, lørdag aften på Twitter.

Fredag meddelte Norges udenrigsministerium, at alle rejsende skal i karantæne i ti dage, når de vender hjem fra Spanien. Ikke-nødvendige rejser til landet frarådes. I Danmark opfordres der i Udenrigsministeriets rejsevejledning, som blev opdateret torsdag, til ekstra forsigtighed ved rejser til Spanien.

Der gælder særlige regler for regionen Aragón i det nordlige Spanien. Men rejser bliver altså ikke frarådet som i Norge. I Frankrig opfordrer myndighederne til, at man undgår at besøge regionen Catalonien i det nordlige Spanien. Det er her, at blandt andet storbyen Barcelona ligger.

Det vil formentlig være et mærkbart slag for den spanske turistsektor, hvis briterne nu holder sig væk for at undgå at skulle tilbringe to uger i karantæne, når de kommer hjem. Sidste år besøgte knap 84 millioner turister Spanien. Af dem var 18 millioner briter, viser tal fra Spaniens nationale statistikbureau ifølge Reuters.

Fredag understregede Spaniens udenrigsminister, Arancha Gonzalez Laya, at det er sikkert at besøge Spanien. - Regeringerne, både de nationale og regionale, arbejder på at isolere tilfælde, så snart de opstår, sagde hun til tv-stationen CNN.