Coronavirus

Stigende smitte i Tyskland: - Vi er i anden bølge, siger ministerpræsident

Fredag registrerede Verdenssundhedsorganisationen, WHO, på verdensplan det hidtil højeste antal coronasmittede på ét døgn.

Antallet af nysmittede med coronavirus i Tyskland er steget den seneste tid, og det får nu det tyske institut for folkesundhed til at slå alarm.

Det seneste døgn har Tyskland registreret 781 nye coronasmittede, og dagen forinden var tallet 815.

Robert Koch-instituttet i Berlin kalder situationen for "meget foruroligende".

Og ministerpræsidenten i delstaten Sachsen, Michael Kretschmer, går skridtet videre i sin beskrivelse af coronasituationen:

- Vi er i anden bølge allerede. Vi oplever nye infektionstilfælde hver dag, og antallet kan blive meget højt, siger Michael Kretschmer til den tyske avis Die Welt.

Landet har ifølge Johns Hopkins University samlet set haft flere end 205.000 smittede personer.

Niveau som i maj

Selvom ministerpræsidenten fra Sachsen taler om en anden bølge af coronasmitte i Tyskland, er der stadig lang vej til samme niveau, som da coronasituationen var værst hos vores tyske naboer.

Som grafen ovenfor viser, er det aktuelle daglige antal nysmittede på niveau med medio juni, hvor der også var et lille opsving, inden tallene dykkede igen.

Da det stod værst til i begyndelsen af april, var der over 5000 nysmittede om dagen.

Det aktuelle niveau af nysmittede er dog sammenligneligt med medio marts, hvor det pludselig gik rigtigt stærkt med smittespredningen i Tyskland.

Pandemien langtfra ovre

Fredag 24. juli registrerede Verdenssundhedsorganisationen, WHO, det hidtil højeste antal smittede på ét døgn siden april.

I alt blev 284.196 personer konstateret smittet med coronavirus, og 9753 personer døde med coronavirus på verdensplan.

Det er især USA, Brasilien, Indien og Sydafrika, der har registreret mange nye smittetilfælde.

WHO's generaldirektør, Tedros Ghebreyesus, advarede i den forbindelse med, at pandemien langtfra er et overstået kapitel.

Catalonien hårdt ramt

I Europa har især Spanien oplevet en ny opblussen af coronasmitte, efter landet blev delvist genåbnet i starten af maj.

I den nordøstlige del af landet har man i både Catalonien og naboregionen Aragonien valgt at indføre restriktioner som følge af mange nye smittede personer.

Beboere i Aragonien er blevet bedt om ikke at forlade deres lokalområde, medmindre det er absolut nødvendigt, og i Barcelona blev næsten fire millioner indbyggere i sidste uge opfordret til at blive hjemme.

Biografer, teatre og natklubber er lukket i storbyen, og der er forbud mod at samles mere end ti personer.