Coronavirus

To både viser forskel mellem USA's og Canadas coronastrategi

Begge både overholder deres respektive landes regler omkring corona, når de sejler forbi turistmagneten Niagara Falls.

Det er ikke nogen hemmelighed, at coronakrisen er blevet håndteret vidt forskelligt rundt omkring i verden - med større eller mindre succes.

Der er dog få steder, hvor de nationale forskelle kommer så tydeligt til udtryk som ved en af verden mest kendte turistattraktioner: Vandfaldene Niagara Falls på grænsen mellem USA og Canada.

Fra hvert land sejler de populære turistbåde stadig forbi det smukke syn.

Men hvor de canadiske både fra Hornblower Niagara Cruises passerer med kun seks passagerer, sejler firmaet Maid of the Mist fra staten New York med et dæk, som tilsyneladende er fyldt med mennesker.

Båden længst væk er fra USA og fyldt med turister i blå overtræksdragter, den anden er fra Canada.

Det viser en en video, som er filmet tirsdag 21. juli af nyhedsbureauet Reuters.

Billederne er de seneste dage blevet delt af flere nyhedsmedier herunder CNN og New York Times, fordi det understreger, at der er store forskelle på, hvordan man forsøger at begrænse udbredelsen af virussen på hver side af grænsen.

Begge firmaer har coronarestriktioner

Grænsen mellem USA og Canada er lige nu lukket netop for at sørge for, at smitten ikke spredes.

Ved Niagara Falls drejer det sig om provinsen Ontario i Canada og staten New York i USA, som begge har været hårdt ramt af pandemien siden marts.

Begge steder er samfundet ligesom i Danmark blevet lukket delvist ned, men er nu ved at genåbne netop attraktioner og tillade større forsamlinger.

For den amerikanske Maid of the Mist har det bevirket, at turistbåden må være halvt fyldt, fortæller firmaet til Reuters. Det betyder dog stadig, at den tager cirka 230 passagerer med på sejladsen, som normalt rummer over 460.

På den canadiske båd har restriktionene sat en endnu større begrænsning på passagerantallet.

Mariah Wilson og Jose Mannucci har taget den canadiske båd for at se Niagara Falls.
De amerikanske bådpassagerer står tættere på Maid of the Mist, viser billederne.

Kun seks passagerer har måttet sejle med båden, som har en kapacitet på op til 700 passagerer. Antallet af gæster vil fredag blive hævet fra 6 til 100, når den canadiske provins går ind i en ny genåbningsfase - dette er dog stadig kun 15 procent af det fulde antal.

Fra det amerikanske bådselskab lyder det desuden, at de har "implementeret en række ændringer for at sikre en sikker og tryg oplevelse" for sine gæster og ansatte. Blandt andet mundbind og markeringer for at sikre, at der holdes afstand.

USA har langt flere tilfælde end Canada

Med sine 14,5 millioner indbyggere har Ontario haft over 38.000 registrerede smittede med coronavirus. Næsten 3000 er døde med virussen.

I staten New York bor der 19,3 millioner mennesker, men både antallet af smittede og døde er mere end ti gange så højt som på den anden side af grænsen. 400.000 har haft covid-19 og 32.000 er døde.

I Ontario har man den seneste uge gradvist bevæget sig til tredje stadie af genåbningen efter at have haft skoler og butikker lukket siden slut-marts.

I dette stadie kan forlystelsesparker og barer endnu ikke åbne, ligesom at al kontaktsport ikke må dyrkes. Forsamlingsforbuddet for udendørs arrangementer er dog blevet hævet fra 50 til 100 personer langt de fleste steder i provinsen.

Grænsen mellem USA og Canada forventes tidligst at blive åbnet igen 21. august.