Udland

Britisk kongehus frigiver billeder fra privat prinsesse-bryllup - men brudens far mangler

Prins Andrews datter, Beatrice, blev gift fredag. Selv er han kommet i stormvejr for sit venskab med den pædofildømte Jeffrey Epstein.

Buckingham Palace har offentliggjort billeder fra prinsesse Beatrices bryllup.

Hun blev gift fredag med forretningsmanden Edoardo Mapelli Mozzi under en ceremoni i dronningens private kapel i Windsor, Berkshire.

- Parret besluttede at holde en lille, privat ceremoni med deres forældre og søskende som følge af udsættelsen af det oprindelige bryllup i maj, skriver Buckingham Palace i en officiel udtalelse.

Selv optræder både dronning Elizabeth og prins Philip på de offentliggjorte billeder.

Men brudens far, prins Andrew, er ikke at finde på billederne.

59-årige Prins Andrew er dronning Elizabeths anden søn og nummer otte i den britiske tronfølge.

Prins Andrew er kommet i stormvejr efter sin involvering i sagen mod Ghislaine Maxwell, som var kærester med den nu afdøde, pædofildømte finansmand Jeffrey Epstein.

Ghislaine Maxwell er sigtet for at have hjulpet Epstein med at finde og lokke mindreårige piger til sex. Hun var gennem mange år ven med prins Andrew, og hun introducerede ham ifølge en række engelske medier til Jeffrey Epstein, hvorefter de to blev venner.

Har trukket sig fra alle pligter

For et år siden blev beskyldningerne mod prinsen konkrete, da en kvinde - Virginia Roberts Giuffre - hævdede, at hun blev tvunget af Epstein og Maxwell til at have samleje med prins Andrew, da hun var blot 17 år.

Prinsen selv har afvist al kendskab til kvinden, selvom han blev fotograferet med Giuffre i 2001.

Få timer inden brylluppet fredag kom det ligeledes frem, at prins Andrews officielle hjemmeside er blevet lukket.

Klikker man ind på hjemmesiden, bliver man i stedet mødt af en officiel udtalelse fra prinsen fra november 2019, hvor han trak sig fra alle sine offentlige pligter.

Prinsen trak sig umiddelbart efter et interview med engelske BBC, hvor han indrømmede at være nær ven af Jeffrey Epstein.

Den engelske Prins Andrew møder hård kritik i flere internationale medier efter et interview han i weekenden gav til BBC om sin involvering i sagen om Jeffrey Epsteins seksuelle misbrug af unge piger. Video: David Buch

Fulgte datter op ad kirkegulvet

Trods prinsens nedtur fik han dog lov til at følge sin datter op ad kirkegulvet under brylluppet, skriver The Guardian.

Prinsesse Beatrice bar en diamantbesat vintagekjole af taft, som hun i dagens anledning havde lånt af sin farmor, dronning Elizabeth.

- Ved hjælp fra myndighedernes retningslinjer lykkedes det at fejre brylluppet med den tætteste familie trods de unikke omstændigheder, skriver Buckingham Palace.

Prinsessen havde også lånt et diadem af sin farmor, som dronningen havde på til sit eget bryllup med prins Philip i 1947.