Coronavirus

85 babyer testet positiv for coronavirus i et enkelt amt i Texas

De mange smittetilfælde blandt børn har fået de lokale myndigheder til at opfordre til at bære maske og udøve social distance.

85 børn, der endnu ikke er fyldt et år, er blevet testet positiv for coronavirus i amtet Nueces County i den amerikanske delstat Texas.

Det skriver CNN.

I det seneste døgn er rekordmange personer - 77.638 - i USA blevet testet positive med coronavirus, viser den løbende opgørelse fra Johns Hopkins University.

Netop Nueces County er ifølge CNN et af de steder i USA, hvor kurven for coronapositive er steget markant i juli. Amtet har omkring 362.000 indbyggere og har registreret 8.100 smittede med coronavirus.

Fundet af coronavirus i de mange børn får nu de lokale myndigheder til at opfordre befolkningen til at bære maske og udøve social distance.

- De her babyer har ikke engang haft deres etårs fødselsdag endnu. Lad os stoppe spredningen af denne virus, siger Annette Rodriguez, chef for folkesundhedsmyndighederne i Nueces County, til CNN.

Heftig debat om mundbind

USA oplever lige nu markante stigninger i antallet af smittede med coronavirus, og diskussionen om brug af mundbind præger i øjeblikket den offentlige debat.

Præsident Donald Trump afviste således lørdag at indføre et nationalt påbud om at bære mundbind.

Det sker selvom præsidentens egne sundhedsfaglige eksperter løbende prøver at promovere brugen af mundbind med budskabet om, at mundbind mindsker smitten markant.

Antallet af smittede har været støt stigende siden maj, hvor USA begyndte at genåbne landet.

Netop Nueces County har haft den største stigning i antal nye smittede i gennemsnit i en syvdags periode sammenlignet med noget andet storbyamt i staten Texas, oplyste borgmester i byen Corpus Christi i Nueces County ifølge CNN.

3,6 millioner amerikanere testet positive

Nueces County er ikke det eneste sted i Texas, der oplever udfordringer med smittespredning.

I andre amter som Cameron og Hidalgo er problemerne med coronavirus så store, at myndighederne har været nødsaget til at opstille afkølede containere til opbevaring af lig, fordi lighusene er fyldt op.

To medlemmer af Repræsentanters Hus fra Texas har opfordret statens guvernør Greg Abbot til at indføre regler, der gør det muligt for lokale myndigheder at indføre krav om at blive hjemme.

- Dit kontor bør tage øjeblikkelige skridt til at tilbagetrække bestræbelserne på at genåbne staten hurtigt, skriver Sheila Jackson Lee og Joaquin Castro i brevet til guvernøren.

Siden januar har USA identificeret mere end 3,6 millioner mennesker smittet med coronavirus. Ifølge tal fra Johns Hopkins University har 139.748 amerikanere med coronavirus mistet livet.