Coronavirus

USA slår endnu en coronarekord, mens flere stater bestiller kølevogne til lig

Siden slutningen af juni har især den sydlige og vestlige del af USA været ramt af coronavirus.

For anden dag i træk har USA slået smitterekord.

I alt er 77.255 personer i USA blevet testet positive med coronavirus det seneste døgn, skriver CNN.

Rekorden kommer efter 11 dage i træk, hvor antallet af nye smittede har ligget mellem 55.000 og 67.000.

To af de hårdest ramte delstater er Arizona og Texas. Her er de lokale myndigheder begyndt at bestille kølevogne til at opbevare lig, da delstaternes lighuse er ved at være fyldt op, skriver Reuters.

Maricopa County i delstaten Arizona har bestilt 14 kølevogne til at opbevare op mod 280 lig. Det svarer til en fordobling af områdets lighuskapacitet.

Det sydlige USA er hård ramt

I byen San Antonio og distriktet Bexar County i delstaten Texas har flere hospitaler og lighuse allerede nået kapaciteten af døde.

Her har myndighederne derfor anskaffet sig fem nedkølede lastbiltrailere til at opbevare op mod 180 lig.

- Vi får sandsynligvis en stigning i antallet af døde at se over de næste to til tre uger, siger Marcy Flanagan, der leder sundhedsafdelingen i Maricopa County.

Maricopas daglige antal af coronasmittede toppede i slutningen af juni med over 3000 registrerede tilfælde.

Marcy Flanagan forventer derfor snart at se en stigning i antallet af dødsfald, fordi patienter typisk bruger et par uger på hospitalet, inden de dør, siger hun.

Synet af de mobile lighuse i Arizona og Texas kommer, mens pandemien er på vej frem i USA's sydlige og vestlige delstater.

Nul døde i New York

Tilbage i april benyttede også myndighederne i New York sig af kølevogne til at opbevare lig, da mere end 700 om dagen døde med coronavirus i byen.

Siden da har millionbyen formået at bremse pandemien og kunne for tre dage siden melde om nul coronarelaterede dødsfald på 24 timer.

Samtidig med den glædelige melding benyttede byens borgmester, Bill de Blasio, dog også lejligheden til at advare om, at smitteraten blandt 20-29-årige var stigende. En udvikling, han kaldte ”bekymrende.”

Florida melder om største stigning

I andre amerikanske stater ser blandt andre Florida, Alabama, Tennessee og Indiana stigende coronakurver i disse dage.

Især Florida er hårdt ramt. Delstatens myndigheder melder om den største stigning af alle delstater i USA det seneste døgn med næsten 14.000 nye smittede.

Floridas republikanske regering med guvernør Ron DeSantis i spidsen var blandt de delstatsmyndigheder, der var mest ivrige for at genåbne.

Sidenhen har guvernøren måttet rulle nogle genåbningstiltag tilbage. For eksempel har han genindført forbud mod salg af alkohol på barer i sidste måned.

DeSantis insisterer på, at alle skoler i delstaten skal genåbne fuldt ud i august, stik imod hvad, mange lokale skoler mener, er sikkert at gøre.

I alt er over 3.500.000 amerikanere testet positiv for coronavirus, 138.339 har officielt mistet livet ifølge Johns Hopkins Universitet - heraf 974 det seneste døgn.

Selvom smittekurven i USA har været støt stigende, har antallet af døde endnu ikke fulgt samme kurve.