Udland

Store dele af Kina under vand - Wuhan i rødt alarmberedskab

Oversvømmelserne rammer særlig hårdt, fordi de rammer midt i coronakrisen.

Store dele af Kina kæmper i øjeblikket med omfattende oversvømmelser.

Det er især det centrale og østlige Kina, der er ramt af vandmasserne, som er forårsaget af ugevis med massive regnskyl.

Wuhan, der var det første sted, hvor der blev konstateret covid-19, er i rødt alarmberedskab på grund af situationen. Det samme gælder provinserne Anhui, Jiangxi og Zhejiang, skriver Reuters.

Ifølge CNN er flere millioner kineseres hjem blevet ødelagt af oversvømmelserne, 141 er bekræftet døde eller forsvundet, og 38 millioner kinesere er berørte af situationen.

Billeder fra forskellige kinesiske provinser vidner om, at hele byer stort set er under vand.

Søndag hævede de kinesiske myndigheder landets oversvømmelsesalarm til det næsthøjeste niveau. Kinas præsident, Xi Jinping, beskrev ifølge CNN situationen som "meget dyster" og opfordrede til "stærkere og bedre foranstaltninger" for at beskytte liv og økonomien.

Oversvømmelserne rammer særlig hårdt, fordi den rammer midt i coronakrisen.

Ifølge Reuters betyder oversvømmelserne blandt andet, at det er blevet sværere at levere forsyninger med beskyttelsesudstyr fra de ramte områder. Noget man blandt andet mærker i USA.

- Det har skabt en ny, stor blokade for beskyttelsesudstyr på vej til USA. Det er det værste tidspunkt, det kunne ske på, men det er dét, vi har at gøre med lige nu, siger Michael Eihorn, der er direktør for et firma, der importerer medicinske produkter fra Wuhan til USA.

Han fortæller, at det ikke er muligt at få produkter fra de ramte områder i foreløbig en uge, og at det kan vare endnu længere.

Oversvømmelser i Kina er ikke noget særsyn i regntiden. Dette års oversvømmelser er dog ekstraordinært slemme, da de har ramt 27 ud af 31 regioner i Kina.

Nogle af stederne er det ikke set værre siden 1998, hvor oversvømmelser kostede 3000 mennesker livet, skriver CNN.