Udland

Portugisisk politi har ledt efter spor af Madeleine i brønde

Brøndene ligger tæt ved en strand, som den hovedmistænkte tysker kendte, og hvor hans folkevognsrugbrød er blevet fotograferet.

Portugisisk politi har rettet opmærksomheden mod et fjernt hjørne af Algarve-kysten i håbet om at finde spor af Madeleine McCann, der forsvandt i 2007.

Sammen med brandmænd og med særligt klatreudstyr har efterforskerne undersøgt tre gamle og ubenyttede brønde i et område, som ikke har været undersøgt før.

Det skriver Sky News og nyhedsbureauet AP.

Kendt af hovedmistænkt

Den største af brøndene er mere end 13 meter dyb, og de er alle tre placeret tæt på hinanden op ad en smal vej, som fører til Boca do Rio-stranden ved byen Buden – en halv time fra Praia de Luz, hvor McCann-familien var på ferie for 13 år siden.

Portugisisk politi mener, at den strand, der ligger tæt på de undersøgte brønde, var kendt af den 43-årige tyske mand, der nu bliver betegnet som hovedmistænkt for at stå bag Madeleines forsvinding.

Blandt andet er politiets teori, at et fotografi af hans folkevognsrugbrød er taget på stranden.

Men efter flere timers finkæmning af brøndene måtte efterforskere give op. Der var ifølge Sky News intet, der kunne lede dem på sporet af Madeleine McCann.

En VW camper, der er sat i forbindelse med den hovedmistænkte i Madeleine McCann-sagen.

"Afgørende beviser"

Ifølge det portugisiske statsmedie RTP har politiet fundet ”afgørende beviser”, der knytter den tyske mand til Madeleines forsvinden.

Han er af den tyske anklagemyndighed blevet udråbt som hovedmistænkt i sagen, som nu efterforskes som drab. Han sidder fængslet i Tyskland for voldtægt. Det har han gjort siden 2017, efter han i en årrække var gået under det portugisiske politis radar som potentiel mistænkt.

Det er kommet frem, at han ofte opholdt sig i den portugisiske Algarve-region fra 1995 til 2007, og at han i en periode boede i et hus et sted mellem Lagos og Praia de Luz.

Udover folkevognsrugbrødet har han haft flere forskellige biler. Blandt andet en sort Jaguar, som han dagen efter Madeleines forsvinden omregistrerede i en anden tysk persons navn - selvom efterforskerne mener, at bilen stadig var i Portugal.