Coronavirus

- Det her er begyndelsen på et massivt lokalt udbrud, som vi aldrig har set mage, siger ekspert i Hongkong

Selvom Hongkong lige nu oplever en stor stigning i antallet af nye smittede, så har folk stået i kø til valgstederne søndag. Her skal de vælge kandidater til lovgivningsrådet i regionen. Yik Lam / Ritzau Scanpix

I Hongkong taler de nu om en mulig tredje bølge af coronavirus-infektioner.

I Hongkong forbereder de sig på at lukke dele af regionen ned.

Det sker, efter smittetallene i løbet af de seneste dage er steget voldsomt, fortæller lederen af det medicinske fakultet ved Hongkongs universitet, Gabriel Leung,

Det oplyser radiokanalen RTHK.

Fra at have nærmest ingen smittede i flere uger henover foråret, har Hongkong nu op mod 60 nye smittede om dagen, skriver South China Morning Post.

- Det her er begyndelsen på et massivt lokalt udbrud, som vi aldrig har set mage, lød det blandt andet fra Gabriel Leung i RTHKs radioudsendelse.

Ifølge Leung oplever Hongkong lige nu et rekordhøjt antal af personer, der er blevet smittet med coronavirus, og han vurderer, at kontakttallet, altså det antal personer som én person smitter, lige nu er fire. For at smitte ikke skal udvikle sig, skal kontakttallet være på én eller mindre.

- Jeg mener, at vi lige nu oplever det første rigtige lokale udbrud i Hongkong, siger Gabriel Leung.

Han understreger samtidig, at udbruddet adskiller sig fra det udbrud, som man oplevede i marts, hvor mange af de smittede bragte coronavirus ind i Hongkong.

Med afstand det mest alvorlige

I Hongkong, hvor der bor omkring 7,5 millioner mennesker, har coronaudbruddet indtil nu været begrænset.

I alt er 1431 personer i regionen blevet testet positiv for covid-19 - og langt de fleste af dem er for længst blevet raskmeldt, da de blev smittet i begyndelsen af året.

Men alene lørdag blev der registreret 61 nye smittede, skriver South China Morning Post.

Derfor frygter Hongkongs svar på Sundhedsstyrelsen, CHP, at der kan komme en tredje bølge af virussen.

- Denne tredje bølge af infektioner er med afstand den mest alvorlige, siden epidemien begyndte. Den er endda være, end bølge vi havde i marts, siger doktor Chaung Shuk-kwan fra CHP til South China Morning Post.