Udland

USA sætter igen rekord for antal smittede - Fauci advarer om 'den perfekte storm'

Trump forklarer endnu en gang de høje smittetal med USA's teststrategi.

USA har igen sat rekord i antallet af nye smittede på et døgn.

Således har USA registreret over 65.000 nye smittede i løbet af 24 timer. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University, skriver AFP.

Opgørelsen omfatter tidsrummet fra 02.30 natten til torsdag til 02.30 natten til fredag dansk tid.

Det sker, efter der onsdag blev registreret 60.200 nye smittede i USA. I alt har over 3,1 millioner mennesker fået påvist coronavirus i USA.

Den perfekte storm

USA har de seneste uger oplevet en kraftig stigning i antallet af smittede, og eksperter advarer om, at dødsraten snart kan begynde at stige i samme tempo.

Alene det seneste døgn er 1000 personer døde med covid-19 i USA ifølge Johns Hopkins Universitys tal. Over 130.000 er døde i USA i alt.

En af eksperterne er Anthony Fauci, der er direktør for Det Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme og stod ved præsident Donald Trumps side under de daglige pressemøder i starten af pandemien.

- Det er ikke for at overdrive, men det er virkelig den perfekte storm (...) og en folkesundhedsmedarbejders værste mareridt, sagde han torsdag til et arrangement hos det amerikanske medie The Hill.

- Den effektivitet, den smitter med, er virkelig slående, advarede Anthony Fauci.

Genåbning er sket for hurtigt

Ifølge Fauci har mange delstater været for hurtige til at udfase nedlukninger og genåbnet uden at have registreret den slags faldende smittetal, der bør følge forud.

- Jeg vil tro, at vi er nødt til at få staterne til at sætte deres genåbning på pause, men jeg tror ikke, at vi er nødt til at vende tilbage til en nedlukning, siger Fauci.

Flere delstater har genindført restriktioner for nu at standse virussen i at sprede sig yderligere. Deriblandt de tre mest folkerige stater Californien, Texas og Florida, hvor antallet af smittede er stigende.

For den stigende smitte har sat sundhedsvæsenet under pres.

I eksempelvis Florida advarer mange hospitaler om, at de ikke kan tage mod flere patienter på intensivafdelingerne. 48 hospitaler oplyser, at de har patienter i alle sengene, mens 52 andre hospitaler har fyldt 90 procent af deres senge. Det skriver CNN.

Over en kvart million mennesker er blevet registreret som smittet med coronavirus i Florida.

Trump afviser problem

USA's præsident, Donald Trump, har nedtonet de rekordhøje smittetal.

Torsdag skriver Trump i et tweet, at de høje smittetal skyldes, at der i USA testes langt flere personer end i andre lande - et argument, han har gentaget flere gange de seneste uger.

- Vi har testet 40 millioner mennesker. Hvis vi i stedet testede 20 millioner, ville antallet af tilfælde være det halve, skriver Trump.