Udland

Johnny Depp var 'verdens mest sexede mand' - men så stod der i avisen, at han slog sin hustru

Skuespilleren Johnny Depp har i løbet af den seneste uge været hovedperson i en spektakulær retssag, hvor han udstiller sit voldsomme privatliv.

Der var engang, hvor Johnny Depp var en rollemodel.

Jeg er temmelig heldig, at min hjerne stadig fungerer

Johnny Depp, skuespiller

Små piger takkede skuespilleren for at gøre det "cool" at gå med briller, og store piger kaldte hans liv "inspirerende".

Han var på forsiden af People Magazine med overskriften 'Sexiest Man Alive' to gange og tjente omkring 650 millioner dollars på sine filmroller.

Men det var dengang folk stadig gik i biografen for at se sørøverfilmene 'Pirates of the Caribbean', hvor Johnny Depp spillede piraten Jack Sparrow.

I løbet af den seneste uge har Johnny Depp så haft en anden hovedrolle - nemlig som sig selv.

Scenen har været en retssal i Storbritannien, hvor filmstjernen har udstillet episoder fra sit privatliv, som det nok er de færreste, der vil kalde "cool" eller "inspirerende".

Episoderne foregår godt nok i privatfly, på dyre hoteller og i huse med syv badeværelser.

Men de flyder med whisky, kokain, ecstasy, LSD, svampe og hash.

Og de to hovedpersoner ser ikke ud til at være lykkelige.

Det er Johnny Depp selv, der har anlagt retssagen, han har hovedrolle i, og den foregår i London, fordi han har sagsøgt selskabet News Group Newspapers, der udgiver den britiske formiddagsavis The Sun.

Skuespilleren er utilfreds med, at avisen beskyldte ham for hustruvold i en artikel i 2018.

Jeg havde brug for at bedøve mig

Johnny Depp, skuespiller

Artiklen i The Sun kritiserede valget af Johnny Depp til rollen som skurk i filmatiseringen af J.K. Rowlings bog 'Fantastiske skabninger og hvor de findes' - og J.K. Rowlings anprisninger af ham.

- Skørt - hvordan kan J.K. Rowling være 'virkelig glad' over at hyre Johnny Depp, der tæver sin kone, til den nye 'Fantastiske skabninger'-film, lød overskriften i The Sun.

Den blev skuespilleren så vred over, at han lagde sag an for bagvaskelse.

Et ulykkeligt ægteskab

Avisens udgiver valgte at lade sagen køre i retten med det argument, at der ikke kan være tale om bagvaskelse, hvis overskriften passer.

Og dermed havnede formiddagsavisen midt i en grim skilsmisse mellem 57-årige Johnny Depp og hans daværende hustru, 34-årige Amber Heard.

De to blev gift i 2015 og skilt igen i 2017 efter et stormfuldt ægteskab.

Begge anklager hinanden for vold og beskylder modparten for at lyve.

Derfor har dommeren i sagen mod den britiske avis i løbet af den seneste uge været nødt til at høre de tidligere ægtefællers forklaringer for at kunne slå fast, om overskriften i The Sun er sand eller falsk.

Og som i så mange andre grimme skilsmissesager kan det være svært at hitte rede i beskyldningerne.

Jeg tog alle de stoffer, der var, da jeg var 14

Johnny Depp, skuespiller

Der er endnu ikke faldet dom, men uanset hvem af parterne, der har ret, ser Johnny Depp ud til at leve et liv meget langt fra de idolbilleder, der engang var i ugebladene.

The Suns advokat Sasha Wass udspurgte for eksempel Johnny Depp om hans narkotikamisbrug, der kan have haft indflydelse på nogle af de situationer, hvor han beskyldes for at være voldelig.

Skuespilleren fortalte i retten, at han har været misbruger, siden han fyldte 11 år.

- Min mor plejede at bede mig om at hente hendes nervepiller, og jeg tror, jeg var omkring 11 år, da det gik op for mig, at nervepillerne dulmede hendes nerver, så jeg gav hende pillerne, tog en selv og begyndte, sagde Johnny Depp i retten ifølge People Magazine.

- Jeg tog alle de stoffer, der var, da jeg var 14, fortsatte han.

En vild rus

Da han blev gift med Amber Heard, havde han altså været misbruger i mange år.

Han forklarede i retten, at han forsøgte at komme ud af de dårlige vaner, mens de to var gift, men at han konstant følte, han var i "frit fald". Han huskede også at have fortalt Amber Heard, at ægteskabet var på vej et forkert sted hen.

- Hør, vi to er en forbrydelse, som er på vej til at finde sted, fortalte Johnny Depp, at han havde sagt til sin daværende hustru.

Men han nægtede at have slået hende, selv om Amber Heard er kommet med en hel bunke af beskyldninger mod ham.

Jeg urinerede ikke i hele huset

Johnny Depp, skuespiller

Som for eksempel, da Johnny Depp og Amber Heard var i Australien i 2015, hvor han skulle indspille den fjerde 'Pirates of the Caribbean'-film.

Ifølge Amber Heards beskyldninger, fandt hun en pose med det narkotiske stof MDMA blandt Johnny Depps ejendele. Da hun konfronterede ham, siger hun, at han skyllede nogle af pillerne ned med alkohol og gik amok.

Amber Heard beskrev ifølge avisen The Guardian i retten, hvordan hun i tre dage var nødt til at barrikadere sig i et værelse i det hus, parret havde lejet.

Ifølge Amber Heards forklaring smadrede Johnny Depp døren, skubbede hende mod jorden, tog halsgreb på hende, spyttede hende i ansigtet, skubbede hende ind i et bordtennisbord, rev hendes natkjole af, rev hende i håret og forsøgte at kvæle hende op mod et køleskab.

I retten nægtede Johnny Depp at have taget MDMA, men erkendte, at parret havde skændtes, og at han havde drukket alkohol.

- Det var, fordi jeg var ligeglad. Jeg havde brug for at bedøve mig, sagde han i retten.

Fingeren

Han kaldte ekskonens beskyldninger for "opdigtede" og sagde, at han selv var offeret.

I stedet hævdede han, at Amber Heard var blevet rasende, fordi hun havde fundet ud af, at han var i færd med at få hende skrevet ud af sit testamente.

Ifølge Johnny Depp havde det lejede hus i Australien syv badeværelser, og han påstod i retten, at han gemte sig i dem alle sammen, efter at Amber Heard havde kastet vodka-flasker efter ham.

Glasskår fra vodkaflaske nummer to ramte hans finger og skar den næsten af, fordi han på det tidspunkt havde placeret hånden på en bordplade af marmor, fortalte Johnny Depp.

Ifølge Amber Heard blev fingeren derimod næsten skåret af, da Johnny Depp smadrede en plastiktelefon i raseri.

Jeg vidste, at den marijuana, jeg selv havde, var til at stole på

Johnny Depp, skuespiller

I retten afviste filmstjernen også flere af ekskonens øvrige beskyldninger.

- Jeg urinerede ikke i hele huset, jeg malede ikke Ambers tøj, og jeg gemte heller ikke råt kød i huset, sagde han i retten ifølge Hollywood Reporter.

Han erkendte dog, at huset var "ramponeret" efter skænderiet, og da der blev fremvist billeder inde fra ejendommen i retten, erkendte Johnny Depp også, at han havde tegnet graffiti på spejlene i huset med sin blodige hånd.

Episoden i Australien er blot en af 14 voldelige episoder, som indgår i sagen.

Far og datter

Johnny Depp benægtede for eksempel også, at han havde slået Amber Heard, fordi hun havde grinet af en af hans tatoveringer, at han havde hængt hendes hund Pistol ud af vinduet på en kørende bil og truet med at putte den i mikrobølgeovnen, ødelagt ekskonens garderobe, kastet en champagneflaske efter hende og nikket hende en skalle, så hun fik to blå øjne.

Han ville dog godt stå ved, at han havde lært sin datter Lily-Rose Depp at ryge pot, da hun var 13 år gammel.

Ifølge Johnny Depp skete det, fordi han gerne ville have, at datterens første oplevelse med euforiserende stoffer var i selskab med nogen, hun kendte.

- Man vil ikke have sin 13-årige til at gå ind i et paranoidt styrtdyk, og jeg vidste, at den marijuana, jeg selv havde, var til at stole på og af god kvalitet, og jeg var stålsat på, at jeg ikke ville have hende til at prøve nogen af de stoffer, der er derude, fordi de er for farlige, sagde Johnny Depp i retten ifølge avisen Metro.

Narkotikamisbruget var til tider omfattende, og Johnny Depp beskylder sin tidligere hustru for slet ikke at have støttet ham i sin kamp for at slippe ud af det.

- Der var mange gange i vores forhold, hvor hun ikke bare lagde kokainen ud i baner med et barberblad, men også tog det på sin finger og gned det mod sine gummer, fortalte Johnny Depp i retten ifølge The Guardian.

Da advokaten for den sagsøgte avis The Sun ville vide, om skuespilleren selv nogensinde havde haft svært ved at huske, hvad han havde foretaget sig, svarede han:

- Som en person, der her været temmelig selvdestruktiv hele sit liv, er jeg temmelig heldig, at min hjerne stadig fungerer.

Pengene

Hvorfor filmstjernen ønsker at føre en sag, hvor hans privatliv bliver krænget ud i medierne, står ikke helt klart.

Men hans formue ser ifølge avisen The Guardian ud til at være væk.

I løbet af de seneste år har Johnny Depp været i konflikt med flere af sine tidligere samarbejdspartnere på grund af brudte kontrakter og ubetalte regninger.

En af retssagerne mellem Johnny Depp og hans manager afslørede i 2017, hvor dyr hans livsstil har været.

Dette er ikke en sag om penge. Det handler om oprejsning

David Sherborne, advokat for Johnny Depp

Ifølge sagsanlægget brugte Johnny Depp i 2017 hver måned hvad der svarer til:

200.000 kroner på vin, to millioner kroner på ansatte, én million kroner på privatforbrug og lidt over én million mere på sit privatfly.

Filmstjernens manager påstod dengang, at Johnny Depp havde brugt, hvad der svarer til næsten en halv milliard kroner på at købe 14 ejendomme - inklusiv en hel landsby i Frankrig og en øgruppe ved Bahamas.

Flere af erhvervelserne er i dag til salg.

Samtidig forsøger Johnny Depp at få hjælp til økonomien ved flere sagsanlæg.

Han har blandt andet også lagt sag an mod ekshustruen Amber Heard i hjemlandet USA, hvor han vil have 50 millioner dollars i erstatning.

Ifølge Johnny Depps advokat David Sherborne handler sagsanlægget mod The Sun dog kun om at genoprette Johnny Depps gode rygte.

- Dette er ikke en sag om penge. Det handler om oprejsning, sagde han under retssagen, ifølge New York Times.

Der resterer stadig to uger af dramaet.