Var det forkert, da britisk medie kaldte Johnny Depp en "hustrumishandler"?

Depps advokat sagde i retten, at artiklerne fra The Sun om, at Johnny Depp skulle være en hustrumishandler er et stort angreb.

Selvom de to skuespillere Johnny Depp og Amber Heards skilsmisse i 2017 blev klaret uden retssag og endte med et forlig, er striden ikke slut endnu. Tværtimod.

Tirsdag ankom både Johnny Depp og Amber Heard til retten i London. Her skulle de begge vidne i en injuriesag mod The Sun, som startede tirsdag og ventes at fortsætte i godt tre uger. Det skriver The Guardian.

En sag, som trækker tråde til parrets skilsmisse, der blev massivt dækket i pressen.

Det britiske medie The Sun bragte blandt andet en artikel i april 2018, hvor de i overskriften kaldte 57-årige Johnny Depp for "wife beater" – på dansk hustrumishandler.

Artiklen handlede om de beskyldninger, som 34-årige Amber Heard fremsatte mod Depp i forlængelse af skilsmissen.

Det var blandt andet beskyldninger om vold, som skulle være foregået i løbet af deres ægteskab.

Og det er dét, der er omdrejningspunktet i den nuværende retssag.

Johnny Depp mener nemlig, at beskyldningerne er både usande og injurierende. Og derfor har han hevet både News Group Newspapers, der udgiver avisen, og dens chefredaktør, Dan Wootton, i retten.

Voldeligt ægteskab

Johnny Depp og Amber Heard mødte hinanden på settet til filmen ’The Rum Diary’ i 2011 og blev gift i 2015.

De blev skilt efter 15 måneders ægteskab. Og det var ikke et brud, der gik stille for sig.

I forbindelse med skilsmissen krævede Amber Heard et tilhold mod ham med begrundelse om, at han gennem deres forhold og ægteskab havde udøvet fysisk vold mod hende.

Beskyldninger, som Johnny Depp har afvist og benægtet.

Skilsmissen endte med et forlig til Amber Heard på syv millioner dollars, som hun donerede til velgørenhed.

I retten

Ifølge BBC var Johnny Depp det første vidne, der var indkaldt. I en skriftlig udtalelse, som Depps advokat læste op, stod der, at artiklen fremsatte æreskrænkende beskyldninger af alvorlig karakter.

Beskyldningerne omhandlede blandt andet alvorlige overgreb mod Amber Heard – overgreb med så alvorlige kvæstelser, at hun frygtede for sit liv.

Advokaten sagde i retten, at artiklerne fra The Sun om, at Johnny Depp skulle være en hustrumishandler, er et stort angreb.

- Sagsøgeren (Johnny Depp, red.) var ikke voldelig mod frøken Heard. Det var hende, der var voldelig mod ham, lød det fra advokaten David Sherborne.

Herefter sagde advokaten, at hans klients holdning var klar:

Johnny Depp fastholder, at Amber Heards påstande er ”komplette løgne”.

Depps ekser skal vidne

Retssagen forventes at køre hen over de næste tre uger. Her skal både Johnny Depp og Amber Heard vidne.

Og de er ikke de eneste kendisser.

Johnny Depps tidligere partnere skal også vidne via videolink.

Det er Vanessa Paradis, som er en fransk sanger, skuespiller og fotomodel. Og som Johnny Depp har to børn sammen med.

Parret gik fra hinanden i 2012.

Også den amerikanske Oscar- og Golden Globe-nominerede skuespiller Winona Ryder, som var kærester med Johnny Depp tilbage i starten af 1990’erne, skal vidne.

Mistet roller

Ifølge The Guardian vil Johnny Depps advokater hen over de næste tre uger forsøge at bevise, at avisens anklager er usande og ikke mindst udgør alvorlig skade.

Avisen skriver også, at advokaterne vil hævde, at beskyldningerne om vold har haft økonomiske konsekvenser for Johnny Depp, idet han har mistet store roller.

Og det har været beskrevet i medierne gennem de seneste år, når Johnny Depp enten har fået en rolle eller ikke fået en rolle.

Eksempelvis var flere fans meget utilfredse, da JK Rowling annoncerede, at hun var glad for endnu engang at have Johnny Depp med i 'Fantastic Beasts'.

- Baseret på vores opfattelse af omstændighederne (omkring beskyldningerne om voldelig adfærd fra Johnny Depps ekskone, red.), er filmskaberne og jeg ikke bare trygge ved at holde os til vores originale cast, men virkelig glade for at have Johnny til at spille en bærende karakter i filmene, skrev JK Rowling i et statement i slutningen af 2016.

Og i 2019 mente Johnny Depp, at det var Amber Heards beskyldninger om voldelige overgreb, der var skyld i, at han blev droppet af Disneys 'Pirates of the Caribbean'.

Retssagen skulle oprindeligt have begyndt i marts, men er blevet forsinket på grund af coronakrisen.