Coronavirus

Fauci advarer amerikanerne igen og igen - men ifølge Trump er fjenden en anden

Præsident Trump påpeger på Twitter, at antallet af daglige dødsfald er faldet markant, siden pandemiens indtog tidligere på året.

USA har ikke formået at få antallet af smittede med coronavirus ned på et acceptabelt niveau, og derfor er landet stadig midt i den første, store smittebølge.

Sådan lyder den dystre diagnose fra direktøren for det Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme og en af USA's ledende virologer, Anthony Fauci, i en direkte sending på ABC World News' Facebookside.

Fauci vil ikke engang kalde det, som han ser i USA, for en "bølge":

- Det er en kraftig stigning - eller en voldsom opblussen - af smittetilfælde, som er lagt oven i vores udgangspunkt (af smittede, red.), siger han, og peger på Europa, som effektivt har fået virussen under kontrol, mener han.

- Nu har europæerne små udsving, som er forventeligt under genåbningen. Vores smittetilfælde er først gået op, de er aldrig kommet ned til grundlinjen, og nu stiger de kraftigt igen, siger virologen.

130.000 døde i USA

Anthony Faucis står ikke alene med sin bekymring.

Rochelle Walensky er leder af det infektionsmedicinske afsnit på Massachusetts General Hospital, og hun siger ifølge CNN, at USA er "i frit fald".

- Du kan se billederne af, hvad der skete den forgangne weekend (hvor USA fejrede sin uafhængighedsdag, red.). Folk er enten for naive over betydningen af deres egne handlinger, eller også vælger de simpelthen at ignorere konsekvenserne, siger hun.

Både Florida og Texas satte rekord for flest daglige smittetilfælde under fejringen af den amerikanske uafhængighedsdag 4. juli.

Natten til tirsdag rundede USA 130.271 dødsfald blandt smittede med coronavirus, viser den løbende opgørelse fra Johns Hopkins University.

Landet slår dagligt rekord med nye smittetilfælde. Det seneste døgn er der således registreret knap 55.000 nye smittede, mens yderligere 357 patienter med coronavirus har mistet livet.

Trump: Kina har forvoldt os skade

Præsident Donald Trump prøver på Twitter at fremhæve, at færre og færre amerikanere dør som følge af virussen end tidligere.

- Dødeligheden for den kinesiske virus (Trumps betegnelse for coronavirussen, som han tidligere har fået kritik for at bruge, red.) i USA er blandt de laveste rater i verden! Dødsfald i USA er helt nede, en tifoldig nedgang siden pandemien var på sit højeste, skriver Trump og henviser desuden til, at den amerikanske økonomi er i bedring.

Præsidenten lægger heller ikke skjul på, hvem han mener bærer ansvaret for de mange dødsfald.

- Kina har forvoldt USA og resten af verden stor skade, lyder det fra præsidenten.

2.935.712 personer er registreret smittet med coronavirus i USA.