Udland

Tusindvis af japanere bliver evakueret efter oversvømmelser

Kraftig regn og oversvømmelser har tvunget omkring 75.000 mennesker til at evakuere i det vestlige Japan.

75.000 personer er beordret evakueret i Japan på grund af kraftig regn og oversvømmelser, efter regn lørdag har udløst oversvømmelser og mudderskred i store dele af det vestlige Japan, skriver nyhedsburreauet AP.

Mange er strandet, mens 13 personer fortsat er savnet.

Landets meteorologiske institut udstedte tidligere lørdag deres højeste advarselsmelding for kraftig regn i områderne omkring Kumamoto og Kagoshima på øen Kyushu. Ifølge nyhedsbureauet Reuters er meldingen siden blevet nedgraderet.

I Kumamoto leder redningsfolk efter tre personer, efter at et mudderskred begravede deres hus. Det skriver flere lokale medier.

Kraftig regn fortsætter til søndag

På tv-billeder har det kunnet ses, hvordan adskillige huse og biler er dækket af vand, ligesom flere broer skulle være skyllet væk.

- Vi opfordrer på det kraftigste folk til at handle og beskytte deres liv, da det stadig regner ret kraftigt, siger Toshiaki Mizukami, der er embedsmand i Kumamoto-præfekturet.

De lokale myndigheder har bedt militæret om at hjælpe med redningsarbejdet.

Mange er strandet og mindst 13 er meldt savnet.
Japan befinder sig lige nu i regntiden.
Militæret skal hjælpe med redningsarbejdet.

Japans premierminister, Shinzo Abe, siger lørdag, at landet sender tusindvis af tropper til den sydlige del af øen Kyushu for at hjælpe til.

- Det kraftige regnvejr fortsætter formentlig indtil søndag, og folk i området er nødt til at være fuldstændig på vagt, siger Shinzo Abe og tilføjer, at helt op til 10.000 medlemmer af Japans forsvar vil blive sendt til regionen.

Japan befinder sig lige nu i regntiden. Den er ofte skyld i oversvømmelser og mudderskred, hvilket kan få lokale myndigheder til at udstede evakueringsordrer.

Indtil videre er der ingen meldinger om døde eller tilskadekomne.