Udland

Jetsetkvinde klædte sig af foran unge piger, inden det seksuelle misbrug begyndte

Et år efter den nu afdøde Jeffrey Epstein blev anholdt, er hans partner gennem mange år anholdt og tiltalt for medvirken til misbrug af unge piger.

I flere år lokkede Ghislaine Maxwell helt unge piger i en fælde.

Det begyndte med, at hun viste dem tillid og omsorg, men sluttede med seksuelt misbrug begået af Jeffrey Epstein - og i nogle tilfælde også hende selv.

Sådan lød det torsdag aften fra statsanklageren i New York, Audrey Strauss, da hun fremlagde anklageskriftet mod den 58-årige jetsetter, der i mange år var kærester med den afdøde sexforbryder Jeffrey Epstein.

- Maxwell forsøgte også at normalisere de seksuelle misbrug af pigerne ved at tale med ofrene om sex og ved at klæde sig af foran dem eller være til stede i forbindelse med Jeffrey Epsteins seksuelle misbrug af dem, sagde Audrey Strauss.

I anklageskriftet er Ghislaine Maxwell tiltalt for i årene 1994 til 1997 at have lokket tre mindreårige piger til at lade sig misbruge af Jeffrey Epstein.

Overgrebene skal ifølge anklagerne være foregået i Jeffrey Epsteins hjem i New York, Palm Beach og Santa Fe samt i Ghislaine Maxwells hjem i London.

Et privilegeret liv

Pressemødet blev holdt, efter FBI i samarbejde med en indsatsstyrke fra New Yorks politi tidligere på dagen havde anholdt Ghislaine Maxwell i Bradford, New Hampshire, i hvad anklagemyndigheden beskriver som en ”smuk bygning”.

- Her fortsatte hun sit privilegerede liv, mens hendes ofre lever med de traumer, som hun har påført dem for flere år siden, lød det fra statsadvokatens assistent William F. Sweeney på pressemødet.

Ghislaine Maxwell har levet et liv på første klasse, siden hun blev født.

Hun er datter af den tidligere engelske mediemogul Robert Maxwell, og efter hans død flyttede hun i begyndelsen af 90’erne til USA, hvor hun mødte milliardæren Jeffrey Epstein.

Kærester med Epstein

Ifølge anklageskriftet var Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell kærester fra omkring 1994 til 1997. Herefter udviklede deres forhold sig til, at Maxwell blev en tæt ven, og betroet og personlig assistent for ham.

De to blev set sammen frem til 2008, hvor rigmanden tilstod at have betalt en mindreårig pige for seksuelle tjentester. Han blev dømt til 13 måneders fængsel ved en omstridt retssag, hvor mange kritikere mente, at han slap med en alt for mild dom.

I dag er Jeffrey Epstein død.

Han blev fundet død i sin fængselscelle i august 2019, mens han afventede en ny omfattende retssag om menneskehandel og overgreb på mindreårige.

Anklagerne kunne have sendt ham i fængsel i op mod 45 år.

Det er i forlængelse af den sag, at Ghislaine Maxwell nu er anholdt.

Var humoristisk og sjov

Journalisten Vicky Ward har skrevet en historie om Jeffrey Epstein, der opbyggede sin formue på Wall Street.

I historien, hun skrev for magasinet Vanity Fair i 2003, fortæller Ward, at hun kendte til Ghislaine Maxwell og havde et indtryk af hende som en åben person.

- Hun var uddannet på Oxford, meget humoristisk og sjov. Hun var en god forbindelse for Jeffrey, fortæller hun i Netflix-dokumentaren 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich'.

Men den britiske overklassekvinde havde altså en anden mørk og hemmelig side, hvis man skal tro anklageskriftet mod hende.

Pigerne følte, de stod i gæld

TV 2 har læst det 18 sider lange anklageskrift mod Ghislaine Maxwell.

Heri tegner anklagemyndigheden et billede af nogle af de metoder, som parret brugte for at skaffe sig piger.

En af metoderne begyndte med, at Maxwell og Epstein var venlige over for deres potentielle ofre. De inviterede dem på restaurant, i biografen og på shoppetur.

Pigerne blev tilbudt at få betalt deres uddannelse og/eller rejser, og Ghislaine Maxwell ville presse på for, at de accepterede tilbuddene.

- På den måde kom ofrene til at føle, at de stod i gæld til parret, og at Maxwell og Epstein forsøgte at hjælpe dem, står der i anklageskriftet.

Når de havde opbygget et bånd til pigerne, begyndte Maxwell at tale om sex med pigerne og ved andre lejligheder at klæde sig af foran dem, lyder anklagerne.

Derefter endte det med en massage af Jeffrey Epstein.

Pigerne blev blandt andet bedt om at tage tøjet af under massagen. Ghislaine Maxwell ville være til stede i rummet, og nogle gange deltog hun i misbruget, står der i anklageskriftet.

Vil gerne tale med Prins Andrew

Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell er tidligere blevet sat i forbindelse med prominente navne som Bill Clinton, Donald Trump og Dronning Elizabeths søn, prins Andrew.

Især prins Andrew har været genstand for megen opmærksomhed, efter 36-årig Virginia Giuffre fortalte, at hun som 17-årig i 2001 blev tvunget til at have samleje med ham.

Virginia Giuffre, der tidligere hed Roberts til efternavn, har hævdet, at hun blev holdt som sexslave af Jeffrey Epstein og blev bragt til Storbritannien for at have sex med prins Andrew.

På pressemødet torsdag gentog anklagemyndigheden, at de stadig gerne vil tale med prinsen i forbindelse med efterforskningen.

- Jeg vil ikke kommentere på den generelle status i efterforskningen, men jeg vil gerne sige, at vi gerne vil tale med prins Andrew, lød det fra Audrey Strauss.

På et billede fra den aften, hvor overgrebet skulle have fundet sted, kan man se prins Andrew stå med armen om Virginia Giuffre. Ghislaine Maxwell opholder sig i baggrunden.

Har tidligere nægtet alt

Det er ikke første gang, at Ghislaine Maxwell er i myndighedernes søgelys.

I 2016 blev hun i retten spurgt ind til flere af de ting, som hun nu er tiltalt for.

Dengang nægtede hun alt.

Herunder et uddrag af hendes udsagn fra 2016, der er en del af anklageskriftet.

Udspørger: - Havde Jeffrey Epstein en metode til at rekruttere mindreårige piger til seksuelle massager. Ved du det?

Maxwell: - Jeg aner ikke, hvad du taler om.

...

Udspørger: - Udover dig selv og den blonde pige og brunetten, som du har tilkendegivet, at I havde trekanter med, havde Mr. Epstein så andre seksuelle aktiviteter?

Maxwell: - Jeg var ikke klar over, at han havde seksuelle aktiviteter med nogle andre, mens jeg var sammen med ham, udover mig selv.

På grund af blandt andet ovenstående vidneudsagn er hun også tiltalt for at have afgivet falsk vidneforklaring i retten. Det vil ske, hvis hun bliver dømt efter tiltalen, da det vil betyde, at hendes vidneudsagn ikke kan passe.

Risikerer 35 år i fængsel

Udover de tre ofre, der er en del af det nuværende anklageskrift, er en lang række kvinder stået frem og har fortalt, hvordan parret nærmest som i et pyramidespil fik skolepiger til at rekruttere andre skolepiger ved at betale dem penge.

De beskyldninger er dog ikke en del af anklageskriftet.

Ghislaine Maxwell risikerer op til 35 år i fængsel, skriver Sky News.