Udland

Video viser voldsomt mudderskred i Myanmar - mindst 160 dræbt

Store mængder nedbør udløste mudderskred, der torsdag har kostet mindst 160 livet.

Der er torsdag blevet bjærget mindst 160 lig fra en mine, der torsdag blev ramt af et stort mudderskred i Myanmar.

Det oplyser en talsmand for beredskabstjenesten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jademinearbejderne blev kvalt af en bølge af mudder, som blev udløst efter voldsomme mængder nedbør, siger talsmanden.

En lokal politibetjent oplyser, at man foreløbig har måttet indstille eftersøgningen og bjærgningen på grund af massivt regnvejr.

Ikke den første ulykke

Ifølge BBC skete mudderskreddet i en mine i Hpakant-området i staten Kachin. Myanmar er verdens største udvinder af jadesten, der blandt andet bruges til smykker.

I 2016-2017 blev der ifølge officielle opgørelser solgt jadesten for 671 millioner euro i Myanmar. Det svarer til omkring fem milliarder kroner.

Myanmars mange jademiner har de seneste år været ramt af adskillige ulykker, skriver BBC. Og hvert år dør dusinvis jadeindustrien, der tiltrækker mange lavtlønnede migrantarbejdere.

Fattige, der ikke arbejder i industrien, bevæger sig også ofte ind i minerne for at rode efter småsten, der er blevet efterladt af store operatører. Med foreløbig mindst 160 bekræftede dødsfald er torsdagens mudderskred den værste ulykke, der har ramt branchen, skriver AFP.