Udland

Amerikansk skuespiller og filminstruktør er død

Carl Reiner er flere gange hædret med både filmpriser og anerkendelser. Han blev 98 år.

En Hollywood-legende lever ikke længere. Skuespiller og filminstruktør Carl Reiner er død. Han blev 98 år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer magasinet Variety.

Carl Reiner har modtaget en række filmpriser og -anerkendelser for sit arbejde for den amerikanske filmbranche. Det er blevet til blandt andet ni Emmy-awards og en enkelt Golden Globe.

Han er også blevet hædret med en Mark Twain Prize for American Humor i 2000 - en ærespris, der er gået til en række komiske talenter i Hollywood, blandt andre Eddie Murphy og Will Ferrell.

Til prisuddelingen blev han hædret af blandt Jerry Seinfeld, Steve Martin, Mel Brooks og Dick Van Dyke.

Steve Martin kan takke for en del af sin succes

Carl Reiner er primært kendt for at skabe, skrive, instruere, producere og spille med i 'The Dick Van Dyke Show' - en populær sitcom fra første halvdel af 1960'erne, der indbragte holdet bag en lang række priser.

Derudover var han med i 'Oceans 11' og en række andre film - primært komedier.

Komiker og skuespiller Steve Martin kan tilskrive meget af sin karriere til Carl Reiner, der skrev og instruerede en række af hans mest succesfulde film - for eksempel 'The Jerk' fra 1979.

Hollywood i blodet

Ifølge mediet Variety døde Carl Reiner i sit hjem i Beverly Hills i Los Angeles tirsdag. Han døde af "naturlige årsager", har hans assistent Judy Nagy udtalt.

Carl Reiner efterlader sig tre børn, heriblandt skuespiller-sønnen Rob Reiner, der har spillet med i 'Wolf of Wall Street' og '30 Rock', og som har instrueret den romantiske komedie 'When Harry Met Sally'.

Carl Reiner har også seks børnebørn.

Han var gift med skuespiller og sanger Estelle Reiner, der døde i 2008.