Coronavirus

Sverige registrerer største antal smittede på en uge

Flere end 5000 er døde i Sverige, siden pandemien brød ud.

Med sidste uge overstået står det klart, at Sverige her registrerede flest antal smittede på en uge, siden pandemien brød ud.

9094 smittede blev registreret.

Det viser tal fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, og European Centre for Disease Prevention and Control.

Dermed har Sverige samlet registreret 65.137 smittede. Eller 636,71 per 100.000 indbyggere.

Til sammenligning har Danmark registreret 12.675 smittede. Eller 218,31 per 100.000 indbyggere.

Der har indtil videre været 5280 coronarelaterede dødsfald i Sverige, hvor Danmark har registreret 604.

Tegnell: - Vi tester flere

Den kedelige rekord kommer samme uge, hvor WHO annoncerede, at 11 lande i Europa oplever en acceleration i antallet af smittede med covid-19.

Heriblandt Sverige - samt lande som Albanien og Moldova.

Men det var en ”total fejlagtig fortolkning af data”, sagde den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell til SVT fredag morgen.

- Vi har et stigende antal smittede i Sverige, men det er, fordi vi tester meget mere end før. Det er uheldigt, at folk forveksler Sverige med lande, der overhovedet ikke har haft problemer og åbenbart er i begyndelsen af ​​deres epidemi, siger Anders Tegnell.

Statsepidemiologen mener, at WHO er forkert på den og kunne have givet mere nuanceret billede, hvis de havde kontaktet de svenske myndigheder.

Mandag har de svenske sundhedsmyndigheder oplyst, at der er risiko for, at turister i særligt regionerne Kalmar, Gotland, Halland og Dalarna kan overbebyrde hospitalerne, hvis de bliver smittet. Det kan derfor blive nødvendigt at omprioritere planlagte operationer, lyder det.

Rundede to milepæle søndag

Søndag var mere end 10 millioner mennesker konstateret smittet med covid-19 på verdensplan, og flere end 500.000 var døde.

Ifølge WHO står Europa for 2,5 million af dem med næsten 20.000 smittede og 700 døde dagligt.

Uden for Europa står det særligt slemt til i USA, Brasilien og Indien. De tre lande står tilsammen for over halvdelen af de nye tilfælde.

Søndag oplyste de brasilianske sundhedsmyndigheder, at landet netop havde overstået sin værste uge hidtil med over 250.000 smittede i løbet af en uge.