Udland

Medicinalkoncern har fastsat prisen for corona-medicin

Remdesivir. Arkivfoto. Amr Abdallah Dalsh / Ritzau Scanpix

Prisen for behandling af coronapatienter med Remdesivir bliver i de fleste tilfælde 15.500 kroner.

Den amerikanske medicinalkoncern Gilead Sciences vil tage 390 dollars per dosis for selskabets lægemiddel Remdesivir til behandling af coronavirus.

Prisen gælder for regeringerne i USA og andre udviklede lande. Det oplyser selskabet i en meddelelse mandag, skriver Ritzau Finans.

Ifølge Gilead forventes størstedelen af patienterne at modtage behandlingen i fem dage. Og det kræver seks doser af Remdesivir, som har vist sig at have en god evne til at tøjle coronavirussen.

Dermed vil den samlede behandling i de fleste tilfælde løbe op i 2340 dollar. Det svarer til cirka 15.500 kroner.

Bliver brugt i Danmark

Medicinalselskabet har valgt at fastsætte den samme pris for udviklede lande verden over for at undgå at skulle forhandle prisen med hvert enkelt land.

- Prisen bliver tilbudt alle regeringer i udviklede lande rundtom i verden, hvor Remdesivir er godkendt til behandling, oplyser Gilead i meddelelsen.

I udviklingslandene har selskabet desuden indgået aftaler med producenter om at levere behandlingen til en markant lavere pris.

Remdesivir er et præparat, der hæmmer selve virussen. Det er taget i brug til behandling af alvorligt syge coronapatienter i Danmark.

Det er desuden blevet godkendt til behandling af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Donation i juni

Det er et middel, der oprindeligt blev udviklet til at behandle hepatitis og som muligt middel mod ebola.

Selskabet vil i første omgang sælge midlet til myndighederne verden over. Når der kommer mere gang i udbuddet af lægemidlet, vil Gilead også begynde at sælge det gennem de normale distributionskanaler.

Gilead har tidligere lovet, at selskabet vil donere lægemidlet i hele juni, og det løfte står fortsat ved magt, skriver Ritzau Finans.

I studier har lægemidlet vist, at det kan nedbringe dødeligheden og indlæggelsestiden for patienter med Covid-19. Men det skal gives på bestemte tidspunkter i sygdomsforløbet.