Udland

Forklædt komiker optræder med stærkt højreorienteret sang

Skuespilleren og tv-værten Sacha Baron Cohen (kendt som Borat) er dukket op i en ny forklædning, nu som bondsk og stærkt højreorienteret countrysanger Phil Mccarten / Scanpix Danmark

Komikeren snød sig ind til et møde for våbentilhængere - tre gange i forskellige forklædninger.

Den britiske skuespiller og komiker Sacha Baron Cohen har vakt opsigt ved at optræde med en højreradikal sang – udklædt som countrymusiker – på et møde for amerikanske våbentilhængere.

Baron Cohen er nok mest kendt herhjemme for sin rolle som den politisk ukorrekte reporter Borat fra Kazakhstan i filmen af samme navn. Han har gjort det til sit varemærke at påtage sig forskellige identiteter for at se – og filme – hvordan folk reagerer, når de møder ham uden at vide, at han spiller en rolle.

Lørdag gik det ud over et udendørsmøde i den amerikanske delstat Washington, arrangeret af den højreorienterede våbenrettigheds-gruppe Washington Three Percenters, skriver det amerikanske magasin Rolling Stone.

Baron Cohen gik på scenen med sit band og forsøgte at få publikum til at synge med på en hjemmelavet sang med et stærkt kontroversielt indhold.

Her er et par af linjerne fra teksten:

  • ”Obama, what we gonna do? – Inject him with the Wuhan flu” (Hvad skal vi stille op med Obama? – Smitte ham med Wuhan-influenza).
  • ”Hillary Clinton, what we gonna do? - Lock her up like we used to do” (Hvad skal vi stille op med Hillary Clinton? – Spærre hende inde, som vi plejer).
  • ”WHO, what we gonna do? – Chop’em up like the Saudis do” (Hvad skal vi stille op med WHO - Skære dem i småstykker, som saudierne gør).
  • ”Fauci don’t know his head from his ass – He must be smoking grass – I ain’t lying, it ain’t no jokes – Corona is a liberal hoax” (Fauci (USA's sundhedsgeneral, red.) kan ikke kende sit hoved fra sin røv – Han må ha’ røget sig skæv – Det er ikke løgn – Corona er et venstreorienteret svindelnummer).

Tre forskellige forklædninger

Sangen var højdepunktet i et omhyggeligt planlagt og omfattende svindelnummer.

Det startede, da Sacha Baron Cohen henvendte sig til arrangørerne af mødet i sin første forklædning. Klædt ud som en rig donor lovede han, at han ville betale for levende musik til mødet.

Musikken bestod af Baron Cohen, udklædt som prototypen på en bondsk countrysanger, hans orkester og nok så vigtigt: hans egne securityfolk.

Securityfolkenes virkelige opgave var at sørge for, at arrangørerne ikke kunne afbryde Baron Cohen, da først han var gået i gang med at synge, og bagefter sørge for, at han kom sikkert væk.

Som en ekstra krølle på historien vendte Baron Cohen tilbage en tredje gang – nu forklædt som journalist – og var med til at interviewe arrangørerne om, hvad der lige var foregået.

"Vi blev narret"

Baron Cohen har ikke selv udtalt sig om sit seneste nummer, men magasiner som Rolling Stone og Variety spekulerer i, at det var optagelser til en ny sæson af Baron Cohens tv-program 'Who Is America?'.

På optagelser kan man ifølge den lokale avis The Seattle Times både høre publikum synge med på de kontroversielle linjer og høre andre, der råber ”Go home, racist” efter sangeren.

En talsmand for arrangørerne, Matt Marshall, indrømmer over for avisen, at man blevet taget grundigt ved næsen.

- Vi blev narret. Andet er der ikke at sige til det, siger han.