En vaccine løser ikke USA's problemer, siger Fauci
Flere gange i sidste uge slog USA smitterekord med flest registreret smittede pĂĄ en dag.
En vaccine bliver ikke enden på USA's corona-problemer, mener Anthony Fauci, direktør for det Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme.
Det skriver CNN, der har interviewet direktøren.
Han er villig til at sende en vaccine på markedet, selvom den kun måtte være 70 til 75 procent effektiv.
- Det bedste, vi nogensinde har opnået, er (vaccinen mod, red.) mæslinger, som er 97 til 98 procent effektiv. Det vil være fantastisk, hvis vi når dertil. Det tror jeg ikke, at vi gør. Jeg ville acceptere en 70 til 75 procent effektiv vaccine, siger han til CNN.
Men koblet sammen med en undersøgelse, CNN har lavet, der viser, at en tredjedel af amerikanere ikke er villige til at blive vaccineret, mener Fauci, at det er ”usandsynligt”, at amerikanerne opnår flokimmunitet.
Oplysning af skeptikerne
Anthony Fauci peger på, at der hersker en generel aversion mod videnskab, autoritet og vacciner i visse dele af befolkningen. Han kalder det en ”alarmerende stor gruppe”.
Bevægelsen mod vacciner - de såkaldte anti-vaxxers - har ifølge direktøren så godt greb i mange amerikanere, at det vil kræve meget arbejde at informere om fordelene ved at blive vaccineret. Et arbejde, som ifølge direktøren allerede er blevet sat i værk.
En mand i jakkesæt, som Anthony Fauci selv, er ikke den rigtige til at nå ind til den kritiske gruppe med besked om, at man bør blive vaccineret, mener han. I stedet er der blevet igangsat et oplysningsprogram til den gruppe, som involverer sportsudøvere og andre personer, vaccinekritikerne kan identificere sig med.
Det amerikanske Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse står ifølge CNN bag flere lignende programmer, men henviser til det amerikanske sundhedsministerium, der ikke bekræfter det overfor mediet.
Flere restriktioner genindført
Coronavirus har bidt sig godt fast i USA. Flere gange i sidste uge slog USA smitterekord med flest registreret smittede pĂĄ en dag.
Det har ført til, at en del af de restriktioner, der ellers var blevet lempet, er blevet genindført.
Blandt andet har delstaterne Texas og Florida udstedt ordrer om, at barer ikke længere må servere alkohol. I Californien skal barer i en række byer holde lukket for at begrænse smitten.
Præsident Donald Trump har ellers presset på for, at delstaterne genåbnede hurtigt for at få sat gang i økonomien.
Landet er ifølge tal fra Johns Hopkins University det land, der har flest bekræftet smittet med coronavirus. Mandag morgen dansk tid var tallet godt 2,5 millioner smittetilfælde. 125.800 er døde med virussen i landet.
- Dette er en meget, meget alvorlig situation, og det er nu, vi skal handle, hvis vi vil have det her under kontrol, siger USA's sundhedsminister, Alex Azar, til CNN søndag.