Coronavirus

Blev udskammet af kunde på nettet - nu vælter drikkepengene ind

En barista har modtaget over en halv million kroner i drikkepenge fra fremmede på nettet. Nu vil han bruge pengene på at udleve sin livsdrøm.

En amerikansk barista blev hængt ud på nettet af en kunde, efter han bad hende bære ansigtsmaske. Men i stedet for at ende i en shitstorm har han nu fået tusindvis af kroner i drikkepenge fra fremmede.

Det skriver CNN.

Episoden udspillede sig, da den 24-årige Lenin Gutierrez var på arbejde på Starbucks i San Diego, og en kvindelig kunde ikke ville tage en maske på. Før baristaen nåede at vise hende virksomhedens retningslinjer på området, begyndte hun at "piske en stemning op", lyder hans forklaring.

Kunden ved navn Amber Lynn Gilles tog et billede af ham og lagde det derefter op på de sociale medier med teksten:

- Mød Lenen fra Starbucks, der nægtede at betjene mig, fordi jeg ikke havde maske på. Næste gang venter jeg på politiet og medbringer en seddel fra lægen, skrev hun i et opslag.

Opslaget endte dog ikke med at have den ønskede effekt.

Rystet over mobning

I stedet for at udskamme baristaen strømmede det ind med støtte til ham. Flere skrev blandt andet, at de ville ønske, at de kunne komme forbi og give Lenin Gutierrez drikkepenge.

Heriblandt Matt Cowan fra Californien. Han kender ikke baristaen, men var rystet over, at han "blev mobbet for at gøre det rigtige".

Derfor besluttede han at starte en indsamling på GoFundMe, som han døbte "Drikkepenge til Lenin, der sagde fra over for en San Diego-Karen". Navnet Karen er i engelsktalende lande også et udtryk for en uforskammet og utålelig midaldrende kvinde.

- Det er ikke meget, folk forlanger. De beder dig om at bære en maske for din egen sikkerheds skyld og for andres, siger han.

Egentlig var målet at samle lidt over 6000 kroner ind til baristaen, men på få dage er det tal altså mangedoblet. Mere end 600.000 kroner er i skrivende stund indsamlet.

Alle skal føle sig velkommen - med eller uden maske

For at inddæmme smitten anbefaler sundhedsmyndighederne i USA, at man bærer maske og holder afstand, når man færdes blandt andre mennesker.

På mange Starbucks tillader de derfor i stedet kunder, der ikke bærer maske, at bestille i drive-thru eller over mobilen, så de derefter kan hente deres ordre ved døren. Kunderne kan ligeledes bestille til hjemmelevering.

- Vi vil gerne have, at alle føler sig velkommen i vores forretninger. Vi beder respektfuldt kunder overholde den sociale distance og de retningslinjer, som er anbefalet af myndighederne - herunder at bære en maske, når du besøger vores forretninger, lyder det i en udtalelse fra den verdensomspændende kaffebar.

Vil udleve stor drøm

Baristaen selv er meget beæret over, at så mange mennesker, han ikke kender, har haft lyst til at støtte ham og hans krav om ansigtsmaske. Det har givet ham en uventet mulighed for at udleve sin store drøm, fortæller han.

- Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal beskrive, hvor taknemlig og velsignet jeg føler mig ved at få denne her mulighed, siger Lenin Gutierrez.

Baristaen vil bruge drikkepengene til at forfølge ønsket om at blive danser. Derudover vil han også donere nogle af pengene til organisationer i San Diego.

I et interview med KNSD-TV Channel 7 i San Diego fortæller den kvindelige kunde, at hun har modtaget adskillige dødstrusler efter opslaget. Hun står dog fast ved ikke at ville gå med maske, da hun mener, de er ineffektive.