Uro efter politivold

En person er skudt og dræbt under protest i park i Louisville

En demonstrant og en betjent i Louisville 27. juni. Bryan Woolston / Ritzau Scanpix

Flere steder protesterede borgere mod sorte personernes død som følge af politiets hårdhændede fremfærd.

En person er dræbt i et skyderi under en protest i en park i Louisville, Kentucky, lørdag aften lokal tid. En anden person er såret.

I parken var demonstranter samlet for at protestere mod en ung sort kvinde, Breonna Taylors, der blev dræbt i marts.

De første meldinger om skud affyret i Jefferson Square Park i det centrale Louisville kom ved nitiden lørdag aften.

En demonstrant i Louisville, der har dannet ramme for flere demonstrationer de seneste uger, 27. juni.

Trods forsøg på genoplivning døde en mand på stedet. En anden person er bragt til hospitalet, men er uden for livsfare, oplyser politiet i byen ifølge nyhedsbureauet AP.

På videoen herunder ses først en person, det kunne tyde på er gerningsmanden, affyre skud. Derefter flygter folk og gemmer sig i Jefferson Park.

På videoen her ser man først ganske kort, en person, der kan tyde på at være gerningsmanden. Derefter flygter og dukker folk sig. Video: Thilde Hjelmkær Skytte Nielsen

En mand med en semiautomatisk riffel på ryggen i Louisville 27. juni.

Dræbt af otte skud

En video, som er offentliggjort på sociale medier, viser en mand, som åbner ild i parken, imens folk flygter for at finde dækning. Senere på optagelsen kan man se mindst en person, der ligger blødende på jorden.

Der er indtil videre ingen oplysninger om den mistænke, nogen anholdelse eller ofrenes identitet.

I ugevis har Jefferson Square Park dannet ramme om protester mod den sorte mand George Floyds død i politiets varetægt samt Breonna Taylors død.

Demonstranter råber af en politimand. "Otte skud" står der på skiltet med henvisning til de otte skud, der dræbte Breonna Taylor.

Den 26-årige Breonna Taylor blev i marts i år skudt og dræbt af politiet, da betjente stormede hendes lejlighed i Louisville.

Breonna Taylor blev skudt otte gange, efter at betjente uden varsel stormede lejligheden for at gennemføre en narkoransagning.

Der blev ikke fundet narkotika i Breonna Taylors lejlighed, og hun var ikke selv under mistanke.

Demonstranter blokerede motorvej

Et andet sted i USA, i byen Aurora i staten Colorado, var folk også på gaden for at demonstrere for en anden sort amerikaner, der døde i politiets varetægt: 23-årige Elijah McClain.

Vejen var spærret i begge retninger på grund af demonstrationen.

Elijah McClain døde sidste sommer, da han blev anholdt af politiet i sin hjemby Aurora. Politiet mente, at han så "mistænkelig" ud. Ifølge anmeldelsen havde McClain et tørklæde for ansigtet, og han gik og "famlede" med armen - hans venner har efterfølgende sagt, at de tror, han dansede.

Den 23-årige Elijah McClain døde sidste sommer, da han blev anholdt af politiet i sin hjemby Aurora ved Denver, Colorado.

Politiet greb fat i ham og tilbageholdt ham med et halsgreb. Det endte med, at Elijah McClain blev kvalt.

Sheneen McClain, mor til den dræbte Elijah McClain, var også med til demonstrationen.

Demonstrationen i Aurora foregik mere fredeligt end den i Louisville. I Aurora blokerede de tusindvis af demonstranter en motorvej.

Den spærrede motorvej er en af hovedtrafikårerne i byen.