Uro efter politivold

En person er skudt og dræbt under protest i park i Louisville

Flere steder protesterede borgere mod sorte personernes død som følge af politiets hårdhændede fremfærd.

En person er dræbt i et skyderi under en protest i en park i Louisville, Kentucky, lørdag aften lokal tid. En anden person er såret.

I parken var demonstranter samlet for at protestere mod en ung sort kvinde, Breonna Taylors, der blev dræbt i marts.

De første meldinger om skud affyret i Jefferson Square Park i det centrale Louisville kom ved nitiden lørdag aften.

Trods forsøg på genoplivning døde en mand på stedet. En anden person er bragt til hospitalet, men er uden for livsfare, oplyser politiet i byen ifølge nyhedsbureauet AP.

På videoen herunder ses først en person, det kunne tyde på er gerningsmanden, affyre skud. Derefter flygter folk og gemmer sig i Jefferson Park.

På videoen her ser man først ganske kort, en person, der kan tyde på at være gerningsmanden. Derefter flygter og dukker folk sig. Video: Thilde Hjelmkær Skytte Nielsen

Dræbt af otte skud

En video, som er offentliggjort på sociale medier, viser en mand, som åbner ild i parken, imens folk flygter for at finde dækning. Senere på optagelsen kan man se mindst en person, der ligger blødende på jorden.

Der er indtil videre ingen oplysninger om den mistænke, nogen anholdelse eller ofrenes identitet.

I ugevis har Jefferson Square Park dannet ramme om protester mod den sorte mand George Floyds død i politiets varetægt samt Breonna Taylors død.

Den 26-årige Breonna Taylor blev i marts i år skudt og dræbt af politiet, da betjente stormede hendes lejlighed i Louisville.

Breonna Taylor blev skudt otte gange, efter at betjente uden varsel stormede lejligheden for at gennemføre en narkoransagning.

Der blev ikke fundet narkotika i Breonna Taylors lejlighed, og hun var ikke selv under mistanke.

Demonstranter blokerede motorvej

Et andet sted i USA, i byen Aurora i staten Colorado, var folk også på gaden for at demonstrere for en anden sort amerikaner, der døde i politiets varetægt: 23-årige Elijah McClain.

Elijah McClain døde sidste sommer, da han blev anholdt af politiet i sin hjemby Aurora. Politiet mente, at han så "mistænkelig" ud. Ifølge anmeldelsen havde McClain et tørklæde for ansigtet, og han gik og "famlede" med armen - hans venner har efterfølgende sagt, at de tror, han dansede.

Politiet greb fat i ham og tilbageholdt ham med et halsgreb. Det endte med, at Elijah McClain blev kvalt.

Demonstrationen i Aurora foregik mere fredeligt end den i Louisville. I Aurora blokerede de tusindvis af demonstranter en motorvej.