Udland

Canadisk betjent er kendt skyldig i overfald på sort teenager

En hvid betjent, som i december 2016 overfaldt en sort teenager nær Toronto, er fredag kendt skyldig.

En hvid politibetjent fra Toronto er fredag kendt skyldig i at have overfaldet en sort teenager for mere end tre år siden.

Betjenten blev samtidig frikendt for en mere alvorlig anklage om grov vold.

Det skriver det canadiske medie CBC.

Ifølge nyhedsbureauet AFP var afgørelsen ventet med spænding. Det skyldes, at sagen falder sammen med store protester i USA og andre steder rettet mod racisme og politibrutalitet over for sorte borgere.

Protesterne er udløst af drabet på en sort mand, George Floyd, der døde under en anholdelse i Minneapolis i slutningen af maj, hvor en hvid betjent i flere minutter pressede et knæ mod Floyds hals.

Mistede synet

Dommer Joseph Di Luca sagde i forbindelse med fredagens kendelse, at sagen fra Toronto og andre tilsvarende "rejser betydelige spørgsmål om race og politiarbejde, som bør undersøges nærmere".

Men Di Luca tilføjede, at hans opgave ikke var at indlede en sådan offentlig undersøgelse, men at afgøre sagen på baggrund af beviserne.

Offeret, den nu 22-årige Dafonte Miller, mistede synet på et øje som følge af overfaldet, der fandt sted tidligt om morgenen den 28. december 2016 i byen Whitby nær Toronto.

Betjenten, der ikke var i tjeneste den pågældende morgen, nægter sig skyldig og hævder, at han sammen med sin lillebror handlede i selvforsvar.

/ritzau/