Udland

Flere såret efter knivstik i Glasgow - mistænkte bekræftes død

Politiet oplyser, at hændelsen ikke efterforskes som terror.

Seks personer er kørt på hospitalet, hvor de bliver behandlet for skader efter et knivstikkeri i den skotske storby Glasgow.

Inden for få minutter fra hændelsen havde politiet betjente på stedet, og fredag eftermiddag kunne de meddele, at en mandlig mistænkt var død efter skud fra politiet.

Desuden meldes det, at situationen er underkontrol.

I løbet af dagen er der blevet meldt om yderligere to døde som følge af hændelsen, men den seneste melding fra politiforbundet lyder, at seks personer er kørt på hospitalet, hvor de bliver behandlet for skader. Herunder behandles en 42-årig betjent for knivskader på hospitalet. Betjentens tilstand beskrives som "kritisk men stabil".

Derudover tæller de sårede fem mænd på hhv. 17, 18, 20, 38 og 53, lyder det på et pressemøde fredag aften.

- Vores tanker går til familierne til de sårede samt vores betjent, siger her Steve Johnson som er assisterende politidirektør hos Skotlands politi

Episoden foregik ifølge BBC i en trappeopgang til hotellet Park Inn. Men der er ikke oplysninger om, hvad der faktisk er sket. Hotellet har ifølge Sky News huset flygtninge og asylansøgere i de seneste måneder for at beskytte dem under corona-pandemien.

Flere øjenvidner fortæller til Sky News, hvordan de har set mennesker smurt ind i blod, som blev behandlet af ambulancefolk ved hotellet.

Politiet var hurtige med bevæbnede betjente ved Park Inn Hotel i Glasgow
Politiet er massivt tilstede omkring hotellet Park Inn, hvor en mistænkt for knivstikkeri fredag blev skudt

Behandles ikke som terror

- Jeg vil gerne berolige offentligheden om, at vi på nuværende tidspunkt ikke leder efter nogen andre i forbindelse med denne hændelse, lyder det på Twitter fra den assisterende politidirektør.

Han opfordrer desuden til, at uvedkommende holder sig fra området, mens han forsikrer, at der ikke fare for den øvrige offentlighed.

- Vi opfordrer offentligheden til ikke at spekulere i denne hændelse eller dele ubekræftet information på de sociale medier, lyder det fra Steve Johnson

Fredag aften oplyser politiet via Twitter, at de ikke behandler episoden som en terrorsag.

Politikere "i dyb sorg"

Udover den assisterende chefkonstabel har også store politikere udtrykt deres bekymring for situationen via Twitter.

Premierminister Boris Johnson skriver, at han er "i dyb sorg over den forfærdelige hændelse", mens han sender en tak til nødberedskabet, som nu arbejder i området.

Landets førsteminister, Nicola Sturgeon fra Scottish National Party, kalder meldingerne fra Glasgow "helt forfærdelige".

- Mine tanker går til alle involverede, skriver Sturgeon, mens også hun opfordrer offentligheden til at holde afstand og lade politi og ambulancefolk gøre deres arbejde.