Coronavirus

Norge fraråder nu rejser til alle egne af Sverige

Også Norge har i dag givet indbyggerne grønt lys til at rejse til en række lande. Til gengæld skærper nordmændene reglerne for indrejse til Sverige.

Det norske udenrigsministerium har i dag, lige som det danske, lempet på rejsevejledninger, der blev skærpet for at dæmme op mod coronapandemien.

På et pressemøde i Oslo fortalte statsminister Erna Solberg, at der, såfremt landene opfylder kravene om smittekontrol, åbnes for rejser til EØS-land og landene i Schengen-området, Det vil sige de 27 EU-lande, samt Island, Schweiz og Liechtenstein.

Det har tidligere været tilladt at rejse til Gotland i Sverige, men dette område opfylder ikke længere smittekriterierne. Det betyder, at alle rejser til Sverige, medfører karantæne på 14 dage. Det skriver TV2 Norge.

- Der vil fortsat vil være karantæne for dem, som kommer fra et land med højt smittetryk, sagde Erna Solberg.

Erna Solberg opfordrede dog nordmændene til at holde ferie i Norge. Ifølge Erna Solberg vil der være knyttet meget usikkerhed til udlandsrejser, da smittesituationen kan ændre sig.

- Det at rejse udenlands indebærer en betydelig uforudsigelighed. Man kan risikere, at man booker rejse til et land, som anses som trygt, men som nogen uger senere ikke er det alligevel, lød det fra den norske statsminister.

De lempede rejseregler gælder fra 15. juli.

Storbritannien vil indføre "rejse-korridorer"

I Storbritannien ventes regeringen på mandag at fortælle de feriehungrende briter, hvor de må rejse hen på sommerferie. Ifølge flere britiske medier, blandt andet BBC, har regeringen planer om at indføre såkaldte "rejse-korridorer", der tillader flytrafik med turister til bestemte lande.

Blandt de lande, der nævnes i den britiske presse, er Frankrig, Italien, Spanien, Grækenland, Belgien, Tyskland, Tyrkiet, Finland, Holland Norge og Danmark. Planen om "rejse-korridorer" kræver dog, at der bliver lavet en aftale med de enkelte lande. Danmark fraråder således stadig rejser til Storbritannien.

Det ventes, at de første "rejse-korridorer" vil træde i kraft fra 4. juli.

Ifølge BBC ventes Portugal og Sverige ikke at komme på listen over de lande, briterne kan rejse til uden at skulle i karantæne ved hjemkomsten. I Portugal er der de seneste dage sket en stigning i antallet af nye coronasmittede i og omkring hovedstaden Lissabon.

Når Sverige ikke er på listen, er det fordi kontakttallet, der angiver om smitten stiger eller falder, er højere end i Storbritannien.