Uro efter politivold

Louisvilles politichef fyrer betjent efter sort kvindes død

En betjent skød i blinde og uden hensyntagen til menneskeliv, da han skød ind i Breonna Taylors lejlighed.

En betjent involveret i en sort kvinde ved navn Breonna Taylors død er blevet fyret af politichefen i Louisville, Kentucky.

Det fremgår af et opsigelsesbrev fra politichef Robert J. Schroeder og borgmester Greg Fischer til betjent Brett Hankison tirsdag. Politiet i Louisville har offentliggjort brevet på Twitter.

Den 26-årige kvinde blev i marts i år skudt og dræbt af politiet, da betjente stormede hendes lejlighed i Louisville.

Taylors kæreste har forklaret, at parret hørte rumsteren ved døren, og at de troede, at nogen forsøgte at bryde ind i lejligheden. Breonna Taylors kæreste ringede derfor til politiet for at få hjælp, og så affyrede han skud mod dem, der forsøgte at komme ind.

Det fik politiet til at besvare ilden, og otte skud ramte Breonna Taylor.

Hverken hun eller hendes kæreste havde en kendt fortid med stoffer eller kriminalitet, og der blev heller ingen stoffer fundet i lejligheden efterfølgende.

Affyrede skud i blinde

Den nu fyrede betjent affyrede ifølge politichefen i Louisville "hensynsløst og i blinde ti skud" ind i Breonna Taylor lejlighed 13. marts.

- Disse skud skabte alvorlig fare for død og alvorlige kvæstelser for Breonna Taylor og de tre beboere i lejligheden ved siden af frøken Taylors, skriver Robert J. Schroeder.

Det sker med henvisning til, at nogle af skuddene gik igennem væggen ind til nabolejligheden.

Ifølge politichefen udviste betjenten "ekstrem ligegyldighed over for værdien af menneskeliv".

Tidligere straf for hensynsløs adfærd

I opsigelsesbrevet gør politichefen også opmærksom på, at betjenten skød igennem en dør og et vindue, der var belagt med et materiale, som gjorde det umuligt for betjenten at verificere personen bag.

Det fremgår desuden af brevet, at betjent Brett Hankison i januar 2019 modtog en disciplinær straf i en anden sag for hensynsløs adfærd, der forårsagede skade på en uskyldig person.

- Jeg finder din adfærd chokerende for samvittigheden. Jeg er alarmeret og dybt rystet over, at du brugte dødelig magt på denne måde, skriver politichef Robert J. Schroeder.

Beyoncé skrev brev til statsadvokat

I sagen om Breonna Taylor er to andre betjente kommet på tvungen orlov, mens hændelsen efterforskes yderligere.

Der er kommet øget fokus på Breonna Taylors sag, efter at den sorte mand George Floyd døde i politiets varetægt efter en brutal anholdelse i Minneapolis 25. maj.

Tidligere i juni fik det stor opmærksomhed, da sangerinden Beyoncé skrev et brev til statsadvokaten i Kentucky, hvori hun krævede, at de tre betjente involveret i Breonna Taylors død bliver sigtet.