Udland

Strid mellem kendte fodboldfruer tager ny drejning

Sagen udsprang sidste år, da Coleen Rooney beskyldte Rebekah Vardy for at lække historier fra sin Instagram-profil til den britiske tabloidpresse.

Sidste år trak to engelske fodboldfruer overskrifter. Og nu kan de meget muligt blive hovedpersoner i en opsigtsvækkende retssag.

Rebekah Vardy, der er gift med Leicester-stjernen Jamie Vardy, har nemlig sagsøgt Coleen Rooney for æreskrænkelse. Det skriver flere udenlandske medier, herunder The Guardian, CNN og Sky News.

Det sker, fordi Coleen Rooney, hustru til den tidligere Manchester United-stjerne Wayne Rooney, i oktober beskyldte Rebekah Vardy for at lække historier fra sin Instagram-profil til den britiske tabloidpresse.

Anklager som Vardy benægtede alt om.

Og ifølge de udenlandske medier viser retsdokumenter fra juni måned, at Rebekah Vardy nu vil forsøge at få renset sit navn i retten.

Offentlige beskyldninger

Striden mellem de to fodboldfruer begyndte, da Coleen Rooney 9. oktober 2019 delte et længere skriv på Twitter.

Her forklarede hun, at der gennem en årrække var blevet sendt historier fra hendes private Instagram-profil til den britiske tabloidavis The Sun. Og at hun selv havde brugt fem måneder på at undersøge sin mistanke om, at Rebekah Vardy stod bag.

Coleen Rooney havde simpelthen blokeret alle sine følgere undtagen Rebekah Vardy fra sine stories, hvorefter hun postede en række falske historier om sit privatliv og holdt øje med, om de ramte pressen. Og da det var tilfældet, mente Coleen Rooney, at hun "endelig var nået til bunds i sagen".

- Kun én person har set dem. Det er.... Rebekah Vardys profil, skrev hun.

Planen gav hende efterfølgende navnet ”Wagatha Christie” i den britiske presse – en sammenskrivning af den kendte romandetektiv Agatha Christie og det engelske ord for en fodboldfrue, en såkaldt "wag".

Hvad ville jeg få ud af at sælge historier om dig?

Men på Instagram benægtede Rebekah Vardy alt.

- Jeg taler aldrig med nogen om dig, hvilket adskillige journalister, som over årene har bedt mig gøre det, kan skrive under på, skrev hun blandt andet og fortsatte:

- Jeg har ikke brug for pengene, hvad ville jeg få ud af at sælge historier om dig?

Samtidig hævdede hun, at andre kan have haft adgang til hendes Instagram-konto. Noget der ifølge The Guardian fik hende til at hyre computereksperter til at undersøge sagen.

Rebekah Vardy har også givet interviews om, at den offentlige strid med Coleen Rooney har medvirket til, at hun har fået alvorlige angstanfald, og at hun føler sig offentligt lagt for had.

Mægling er fejlet

Siden oktober er flere mæglingsforsøg i sagen fejlet, og hvis de to kvinder ikke når til enighed, kan sagen nu altså ende i retten.

Ifølge The Guardian kan der dog være lange udsiger til en egentlig retssag, da der af retslisterne endnu ikke fremgår andet end Rebekah Vardys intention om at sagsøge Coleen Rooney sammen med navnet på de advokater, der er involveret i sagen.

Ifølge Daily Mail kan det koste fodboldfruerne op til 500.000 pund svarende til fire millioner kroner, hvis striden ender i retten.

Hverken Rebekah Vardy eller Coleen Rooney har kommenteret den nye udvikling i sagen offentligt.

The Sun har heller ikke kommenteret på deres rolle i sagen.