Coronavirus

WHO melder om rekordhøj stigning i daglige smittetilfælde

Verden over er der blevet registreret 183.020 nye coronatilfælde de seneste 24 timer, hvilket er rekordhøjt.

Mens coronavirus er på tilbagetog de fleste steder i Europa, forholder det sig anderledes i store dele af resten af verden.

Det seneste døgn har der således været en rekordhøj stigning i antallet af nye coronatilfælde verden over.

Det melder Verdenssundhedsorganisationen, WHO, sent søndag aften.

Antallet af nye smittetilfælde er steget med 183.020 i løbet af de seneste 24 timer, hvilket er den største stigning siden coronavirussets begyndelse.

Den tidligere rekord lød på 181.232 smittetilfælde og blev registreret 18. juni.

Ni millioner smittede i verden

Ifølge WHO står Brasilien for flest nye smittetilfælde det seneste døgn med 54.771 efterfulgt af USA med 36.617 og Indien med over 15.400.

Ifølge sundhedseksperter kan den store stigning både ses som et resultat af hyppigere test og større spredning af virusset.

Globalt er der samlet set blevet registreret over 8,9 millioner smittetilfælde og 465.896 dødsfald, viser tal fra Johns Hopkins University.

Tvivl om Brasiliens coronatal

Ifølge WHO blev 4743 dødsfald registreret søndag, hvor mere end to tredjedele af dem blev registreret i Syd- og Nordamerika.

Brasilien er et af de lande, der i disse uger rammes hårdt af pandemien. Landet har natten til mandag passeret 50.000 coronarelaterede dødsfald som det andet land i verden.

Flere eksperter betvivler Brasiliens officielle coronatal og peger på, at de i virkeligheden er meget højere grundet manglen på test i landet.

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, har da også forsøgt at nedspille virussets alvor blandt andet ved at have kaldt det "en lille forkølelse".

Virus oprindeligt fra Kina

Kun USA har flere dødsfald end Brasilien - landet runder snart 120.000 døde. I alt har USA registreret knap 2,3 millioner smittetilfælde.

Til sammenligning har Danmark registreret 600 dødsfald og har 12.391 smittede. Af dem er 11.282 raskmeldte, viser tal fra Statens Serum Institut.

Coronavirusset har sin oprindelse i den kinesiske millionby Wuhan, hvor virusset brød ud i slutningen af sidste år.

Kina har registreret lidt over 84.000 smittede og 4638 coronarelaterede dødsfald. Tallene er ikke steget nævneværdigt siden april.