Udland

Tre dræbt og flere såret i knivstikkeri i britisk park

Politiet har anholdt en mistænkt efter angrebet.

Flere personer blev lørdag aften stukket ned i en park i den engelske by Reading, der ligger cirka 60 kilometer fra London.

Billeder fra parken viste ifølge nyhedsbureauet Reuters flere blødende personer på græsset, hvor de modtog hjælp fra læger og politi.

Tre er afgået ved døden, og yderligere tre fik alvorlige skader, oplyser Thames Valley Police i en pressemeddelelse.

Øjenvidnet Lawrence Wort fortæller til nyhedsbureauet PA, at der var mange mennesker til stede i parken, da en mand pludselig begyndte at græde af uforklarlige årsager og derefter angreb en gruppe på omkring ti personer.

Ifølge vidnet stak han tre personer hårdt i halsen eller nakken og under armene. Så vendte han sig rundt og begyndte at løbe mod vidnet, der flygtede fra parken.

Efterforskes ikke som terror

Politiet oplyser, at de har anholdt en 25-årig lokal mand og sigtet ham for drab. Det formodes ikke, at der har været flere gerningsmænd.

Motivet for angrebet er ikke kendt, men politiet betragter på nuværende tidspunkt ikke knivstikkeriet som en terrorhændelse. Efterforskerne holder dog alle muligheder åbne.

- Der er på baggrund af efterretningerne ikke grund til at tro, at der er yderligere fare for offentligheden, men vi opfordrer folk til at være på vagt og melde alt mistænkeligt til politiet, siger politichefen Ian Hunter.

Ikke sammenhæng med demonstrationer

Parken i Reading har de seneste uger lagt græs til Black Lives Matter-demonstrationer, men politiet afviser, at der er en sammenhæng mellem lørdagens demonstration i parken og det efterfølgende knivangrebet.

- Denne hændelse fandt sted omkring tre timer efter, at demonstrationen var afsluttet, siger Ian Hunter.

Efterforskere og politiets teknikere har natten igennem arbejdet i parken.

Politiet fortæller videre, at de er opmærksomme på, at flere vidner har filmet angrebet på deres mobiltelefoner, og de beder derfor alle, der har optagelser, om at kontakte politiet.

- Af respekt for de afdøde og sårede samt deres pårørende beder vi om, at man ikke deler disse optagelser på sociale medier.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, takker nødhjælp og politi på stedet.

- Mine tanker er hos alle dem, der er berørte af den rystende hændelse i Reading, skriver Boris Johnson på Twitter.