Udland

Nordkorea langer ud efter afhoppere i flyveblade

Nordkoreanere i gang med at arbejdet med flyvebladene med propaganda mod Sydkorea og nordkoreanske afhoppere. Str / Ritzau Scanpix

Bunker så høje som bjerge med flyveblade er på vej mod Sydkorea, oplyser nordkoreansk statsmedie.

Nordkorea gør klar til at sende store mængder flyveblade over grænsen til Sydkorea.

I flyvebladene tager Nordkorea afstand fra nordkoreanske afhoppere og Sydkorea.

Det oplyser det statslige nyhedsbureau KCNA lørdag.

- Vrede folk på tværs af landet arbejder aktivt med forberedelserne til at lancere den storstilede distribution af flyveblade for at øse straffens flyveblade over dem i Sydkorea, der er uden endda elementær moral, skriver KCNA.

Vrede over afhoppere

Flyvebladene er et modsvar, efter at nordkoreanske afhoppere ifølge styret har sendt omkring 50.000 propaganda-flyveblade fra Sydkorea over grænsen til Nordkorea.

Styret i Nordkorea har krævet, at Sydkorea griber ind over for flyvebladene.

I flyvebladene kritiseres den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Nordkoreanere forbereder flyvebladene.

Oprørte nordkoreanere "er aktivt i gang med at forberede flyveblade i stor skala", skriver KCNA. Ifølge det statslige nyhedsbureau er der bunker så høje som bjerge med flyveblade.

- Enhver aktion bør blive mødt med en passende reaktion, skriver KCNA.

Konflikt optrappet

Nordkorea sprængte tirsdag et forbindelseskontor i luften i grænsebyen Kaesong, hvor det tidligere har holdt møder med repræsentanter fra Sydkorea.

Ødelæggelsen af kontoret var en symbolsk handling, som kom efter flere dage med ophedet retorik mod Sydkorea.

Nordkorea er ved at gennemgå en plan for at "genindsætte hæren i de zoner, der er blevet demilitariseret som følge af aftalen mellem nord og syd". Det oplyste den nordkoreanske hær tirsdag.

Planen indeholder også elementer, der skal "omdanne frontlinjen til en fæstning og styrke den militære årvågenhed mod syd yderligere".

I 2018 underskrev de to landes ledere ellers en erklæring, hvori de lovede at arbejde for gøre Den Koreanske Halvø atomvåbenfri og indstille alle "fjendtlige handlinger".