Udland

Tjetjenske bandemedlemmer bevæbnet med automatvåben raserer Dijon

Bandemedlemmerne var bevæbnede med automatvåben og baseballbat under optøjerne.

Flere hundrede bandemedlemmer har for fjerde dag i træk raseret byen Dijon i Frankrig, bevæbnet med automatvåben og baseballbat.

Urolighederne begyndte i weekenden, efter en 16-årig tjetjensk teenager onsdag i sidste uge blev dræbt af en pusher. Det skriver BBC.

- Volden ser ud til at være en del af et opgør mellem medlemmer af det tjetjenske samfund i Frankrig og indbyggerne i Dijon, har den øverste statslige embedsmand i regionen, Bernard Schmeltz, udtalt, skriver BBC.

Mandag har fransk politi sat ekstra tropper ind overfor de voldsomme optøjer i byen.

Hævnaktion efter drab

Ifølge BBC er optøjerne en del af en hævnaktion efter drabet på den 16-årige tjetjenske dreng, som blev overfaldet og dræbt af lokale pushere 10. juni.

Søndag var over 200 maskerede personer en del af optøjerne, hvor de blandt andet satte ild til biler og skraldespande, og mandag var omkring 150 personer igen på gaden.

Optøjerne har fået Dijons borgmester til at reagere.

- Det, der er sket, er uacceptabelt og aldrig set før, fortæller borgmesteren, Francois Rebsamen, til AFP.

Støder til fra andre lande

De første voldelige sammenstød begyndte i weekenden, hvor flere personer kom alvorligt til skade, og en enkelt blev ramt af skud.

I alt seks personer er blevet såret under hændelserne de seneste dage, men der er endnu ingen arresterede, lyder det fra den offentlige anklager i Dijon, Eric Mathais ifølge France 24.

En mand, som hævder at være en del af den tjetjenske gruppering, har ifølge BBC fortalt et lokalt medie, at andre tjetjenere er stødt til, ikke bare fra øvrige områder i Frankrig, men også Tyskland og Belgien, skriver BBC.

Under to krige i 1990'erne flygtede mange tjetjenere fra det tidligere sovjetiske Tjetjenien mod Vesteuropa. Her slog de fleste sig ned i Belgien, Østrig, Tyskland og Frankrig.